Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE

Lionel Mesi je u sukobu sa čelnicima Barselone i klauzula u ugovoru iz 2017. godine omogućava mu da napusti klub na kraju bilo koje sezone.

Kako stvari stoje, ništa nije nemoguće, pa se sve glasnije spekuliše oko toga da li će Argentinac u 33. godini napustiti klub sa kojim je dostigao svetsku slavu.

Pre svega, Mesi je ljut na upravu kluba koja iza kulisa vuče poteze koji nisu po njegovom ukusu, a koja se tiče smernica kojima klub planira da krene od leta.

Ono što ga je, čini se, još više pogodilo, jeste javni pritisak kojem su igrači bili izloženi da moraju da prihvate smanjenje plate.

Mesi je otuda preko društvenih mreža poslao poruku iz koje se moglo zaključiti da oštro zamera čelnicima Barselone zbog toga.

„Pre svega, želim da razjasnim da smo oduvek bili voljni da prihvatimo smanjenje plate, jer savršeno razumemo da je ovo izuzetna situacija i mi igrači smo oduvek bili ti koji prvi pomažu kada klub zatraži od nas. Ustvari, to smo često radili i na našu ličnu inicijativu u momentima kada smo smatrali da je to važno i neophodno. Iz tog razloga, ne možemo a da ne budemo iznenađeni činjenicom da su u klubu i oni koji pokušavaju da nad stave pod mikroskop i pritisnuda uradimo nešto za šta je oduvek bilo jasno da ćemo uraditi“, poručuje Mesi.

On dalje nastavlja:

„U stvari, to što je sporazum postignut pre nekoliko dana je prosto zbog toga što smo tražili formulu i način kako da pomognemo klubu i kako da pomognemo zaposlenima u ovom teškom trenutku. Ako nismo javno pričali o tome, to je zato što je naš prioritet bio da nađemo prava rešenja koja će istinski biti od pomoći klubu i onima koji su najviše pogođeni situacijom“, napisao je najbolji fudbaler sveta.

Sve to čini da je sada njegova sudbina neizvesna i da zaista može da, poput Kristijana Ronalda sa Reaslom, načini korak u smeru toga da ode iz Barselone.

Španski mediji su u dramatičnom tonu preneli čitavu situaciju proteklih dana i spominje se mogućnost da ode u neki od klubova kao što su Pari Sen Žermen, Inter ili Mančester siti.

Predsednik La Lige, Havijer Tebas, ubeđen je da će Mesi kao i Ronaldo napustiti Španiju. On kažeda bi La Liga preživela i ako Argentinac napusti „Kamp Nou“, a najviše se spominje to da bi Inter mogao da aktivira njegovu klauzulu.

“ Ne mislim da bi Mesijev odlazak rešio probleme koje imaju u Seriji A, što je povezano sa velikim dugovima i nedovoljnim sredstvima. Brojke Serije A su poremećene i Mesijev odlazak tamo ništa ne bi rešio. Voleo bih da Mesi ostane, ali ako ode, neće biti drama. Rečeno je i da kada je Ronaldo otišao da će La Liga izgubiti novac. Umesto toga, zaradili smo više, čak i u Portugalu. Igrači pomažu imidžu, ali nisu od esencijalnog značaja za prvenstvo“, izjavio je Tebas.

Nekada prvi čovek Intera, Masimo Morati,

„Ne mislim da je zabranjeno sanjati o Mesiju. Možda to nije bilo ni pre ove nesreće sa koronavirusom. On je pri kraju ugovora i bez dileme bio bi to veliki napor da se pokuša dovesti ovde. Ne znam da li sadašnja situacija menja stvari na bolje ili gore“, zaključio je Morati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram