Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Kristijano Ronaldo bi ovog leta mogao da napusti Juventus posle samo dve sezone, ali sigurno se neće vratiti u Real.

Tako bar tvrdi madridski sportski dnevik “As”.

U Italiji se već izvesno vreme spekuliše da Portugalac rzmišlja da pokupi kofere u Torinu i raspakuje ih u Madridu. Čak je i “Gazeta delo sport” pisala o toj mogućnosti, jer Juventus želi da smanji troškove kako bi nadoknadio manjak uslovljen koronavirusom.

Prvi potez u značajnom rezanju finansijskom minusa bio bi rastanak sa Ronaldom, donsono njegova prodaja za 60 miliona evra. tačno je da bi „stara dama“ dobila 40 miliona manje nego što uplatila Realu 2018 za dolazak Portugalca. Ali, kada se tome doda i njegova godišnja plata od 31 milion, jasno je da bi budžet za sledeću sezonu bio pozamašno rasterećeniji.

„Florentino Peres (predsednik Reala) ima visoko mišljenje o Ronaldu, ali njegovo vreme je prošlo i postoje različiti sportski ciljevi. Jednostavno, ne uklapa se u sportsku politiku kluba“, rekao je za “As” neimenovani izvor iz madridskog kluba.

Prioritet Reala je angažovanje Kilijana Mbapea. U klubu su svesni da će biti podosta teškoća da se francuski reprezentativac preseli iz Mančestera u Madrid. Ali neće odustati, jer sa dolaskom Mbapea žele da nastave sa nadogradnjom tima mladim igračima, započetom dolaskom Vinisijusa i Rodriga koja bi u budućnosti donela ponovo trofejne sezone…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram