Holand
Foto: EPA-EFE/TIMM SCHAMBERGER

Borusija iz Dortmunda je na početku prolećne polusezone savladala Ausburg rezultatom 5:3, a meč je obeležio Erling Holan, trostruki strelac za "milionere" koji je ove zime stigao u klub iz Salcburga.

Talentovani Norvežanin je dobiio šansu u nastavku meča i za samo 34 minuta demonstrirao svoj napadački arsenal i potpuno preokrenuo utakmicu, pokazavši da će predstavljati ogromno pojačanje za tim iz Dortmunda.

Lusijen Favre, strateg Borusije, odlučio se u 56. minutu, pri rezultatu 3:1 za rivala, da šansu pruži Erlingu Holanu koji je zamenio Lukaša Piščeka, a mladi napadač posle samo tri minuta je počeo da se odužuje za ukazano poverenje.

PROČITAJTE JOŠ

Novajlija u redovima Borusije pogotkom je inicirao preokret, a goleadu je nastavio još jedan vunderkind „milionera“ Džejdon Sančo u 61. minutu.

Razgoropađenoj žuto-crnoj armiji bod je u tim trenucima, uzimajući u obzir odnaos snaga i činjenicu da je rival već na kolenima, izgledao kao poraz. Odlučni da se u Dortmund vrate sa tri boda, igrači Borusije nastavili su ofanzivu, a željeni epilog režirao je upravo Norvežanin pogocima u 70. i 79. minutu.

Fenomenalna partija Holana na debiju odjeknula je fudbalskim svetom, pa mnogi već sad smatraju da je Borusija napravila fenomenalan potez i aktivacijom otkupne klauzule za samo 22 miliona evra dobila značajno pojačanje.
Zanimljivo, mladi golgeter je protiv Ausburga ponovio istoriju imajući u vidu da je na premijeri u dresu „milionera“ takođe baš protiv Ausburga, Obamejang 8. oktobra 2013. godine postigao tri gola.