Real Madrid
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Fudbaleri Mančester sitija su savladali Real Madrid u prestonici Španije rezultatom 2:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Izabranici menadžera Pepa Gvardiole su imali rezultatski zaostatak posle sat vremena igre, ali su potom uspeli da stignu do preokreta.

U timu iz Madrida se od 84. minuta našao potencijalni reprezentativac Srbije Luka Jović, ali je za deset minuta provedenih na terenu samo jednom imao kontakt sa loptom i nije uspeo da je zadrži u posedu.

Real Madrid je meč završio sa igračem manje pošto je u 86. minutu crveni karton dobio kapiten Serhio Ramos.

Za razliku od uobičajenih mečeva Sitija, ovoga puta engleski predstavnik u Ligi šampiona nije imao prevagu u posedu lopte, ali je tokom utakmice stvorio znatno više prilika za gol.

U gotovo svim statističkim parametrima je Gvardiolin tim nadigrao Zidanove pulene, a na kraju je sa dva gola za pet minuta uspeo da ostvari trijumf.

Kevin
Foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Mreže su mirovale do 60. minuta kada je gol za Real postigao Isko, posle greške u dodavanju fudbalera Sitija na sredini terena.

Velike zasluge za pogodak idu na račun Luke Modrića koji je uspeo da preseče dodavanje protivnika, lopta je potom stigla do Vinisijusa koji je nesebično proigrao Iska.

Španski reprezentativac je ostao potpuno sam u kaznenom prostoru Sitija i nije imao težak zadatak da matira Edersona.

Gosti su do izjednačenja stigli u 78. minutu, pogotkom Gabrijela Žesusa, nakon predivne asistencije Kevina De Brujnea.

Lucidni reprezentativac Belgije se našao u gotovo bezizlaznoj situaciji na gol-aut liniji kaznenog prostora Reala, ali je jednim potezom dozvolio sebi prostor da uputi centaršut pored trojice fudbalera domaće ekipe.

Real
Foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

„Balon“ koji je De Brujne poslao u peterac Reala je preleteo Ramosa i stigao na glavu Žezusa, koji je samo spustio loptu pored desne stative gola Tiba Kurtoe.

Siti je kompletirao preokret u 83. minutu iz penala koji je realizovao De Brujne, pošto je prethodno Dani Karvahal oborio Rahima Sterlinga u kaznenom prostoru.

Engleski tim je mogao i do trećeg gola, ali je Ramos u 86. minutu sa leđa faulirao Žezusa na ivici kaznenog prostora.

Brazilski napadač je imao otvoren put ka golu, pa je kapiten Reala bio kažnjen direktnim crvenim kartonom za prekršaj nad protivnikom.

Priliku za izjednačenje u trećem minutu nadoknade vremena je imao Ferland Mendi, ali je sa peterca šutirao pored leve stative gola Sitija.

Revanš meč je na programu 17. marta u Mančesteru.

Kurtoa
Foto: Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Liga šampiona, osmina finala
Real Madrid – Mančester siti 1:2 (0:0)
(Isko 60 – Žezus 78, De Brujne 83p)
Stadion: Santjago Bernabeu
Sudija: Danijele Orsato

Real Madrid: Kurtoa – Karvahal, Varan, Ramos, F. Mendi – Modrić (od 84. Vaskes), Kazemiro, Valverde – Isko (od 84. Jović), Benzema, Vinisijus (od 74. Bejl). Trener: Zinedin Zidan.

Mančester siti: Ederson – Voker, Otamendi, Laport (od 33. Fernandinjo), B. Mendi – Mahrez, Gindoan, Rodri, B. Silva (od 74. Sterling) – Žezus. Trener: Pep Gvardiola.


Liga šampiona, osmina finala
sreda:
Lion – Juventus 1:0 (1:0)
(Tusar 31)
Real Madrid – Mančester siti 1:2 (0:0)
(Isko 60 – Žezus 78, De Brujne 83p)
utorak:
Čelsi – Bajern 0:3 (0:0)
(Gnabri 51, 54, Levandovski 76)
Napoli – Barselona 1:1 (1:0)
(Mertens 30- Grizman 57)