Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda na startu grupne faze Lige Evrope gostuje Hofenhajmu (večeras, 21), uz mnogo problema, sa ciljem da se neporažena vrati kući.

Znaju crveno-beli da igraju u Nemačkoj i tradicija može da bude na strani srpskog prvaka protiv odličnog bundesligaša.

Treba imati na umu da je Hofenhajm ne tako davno deklasirao moćni Bajern 4:1 i naneo mu prvi poraz u celoj 2020. godini!

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda je na ovo gostovanje stigla oslabljena, posle večitog derbija, neće imati podršku publike i neće moći da izađe na teren u najjačem sastavu.

Četiri velika razloga za glavobolju trenera Dejana Stankovića, od kojih koronavirus snosi odgovornost za dva.

Zbog pandemije će se meč 1. kola grupe L igrati pred praznim tribinama, zbog povećanog broja pozitivnih slučajeva na koronavirus u Nemačkoj.

Poznato je koliko bi crveno-belima značila podrška navijača, jer bi se veliki broj zvezdaša iz dijaspore sigurno našao na tribinama.

A još poznatije je koliko Zvezda igra drugačije kada ima vetar u leđa…

Moraće bez toga izabranici Dejana Stankovića da se suprotstave Hofenhajmu, kao i bez Gelora Kange i Mirka Ivanića, koje je korona ostavila u Beogradu.

Foto: FK Crvena zvezda

Ivanić je od početka sezone bio jedan od najboljih igrača srpskog prvaka i videlo se u večitom derbiju koliko je nedostajao lideru Superlige.

Upravo mečevi posle derbija su i oni najteži, pa će Stanković i njegovi puleni imati dodatnu borbu koju će morati da reše pre nego što istrče na teren „Rajn Neker arene“.

Čuveno emotivno pražnjenje i duel sa večitim rivalom uvek ostave poseban trag, ali evropska scena sama po sebi treba da bude dovoljna motivacija da se odigra iznad granica mogućnosti.

Pored izostanka navijača, ostanka Ivanića i Kange u Beogradu, i puta u Nemačku posle derbija, četvrti u nizu problema mladom stručnjaku je – tim.

“Iza nas je teška utakmica, odigrali smo večiti derbi u nedelju, ali dobro je što smo imali takvu proveru. Fudbaleri su dobro, prisutan je umor… Kalendar je takav kakav je, ne treba rizikovati sa rovitim igračima, jer imamo još mnogo utakmica do reprezentativne pauze. Svaki sledeći meč jeste najvažniji, ali ima i utakmica u kojima možemo više da kalkulišemo sa sastavom“, rekao je Stanković dan pred meč.

Foto: chosen11.com

Jasno je da neće moći da računa na najboljih 11, pa se čak pominje i promena formacije.

Postoji velika verovatnoća da odustane od formacije 4-1-4-1 i zaigra sa dva zadnja vezna, što je gotovo izvesno, u formaciji 4-2-3-1, a moguće i sa trojicom u poslednjoj liniji.

Dilema je nekoliko, pa i da se pojača defanziva sa tri štopera i dvojicom bekova (koji bi delovali i napred), a da se sredina ojača tako što bi je držali i Seku Sanogo i Njegoš Petrović.

Nejasno je ko će se naći iza najisturenijeg Dijega Falčinelija, jer su i Aleksandar Katai i El Fardu Ben i Željko Gavrić – roviti, i teško da će se od početka naći na terenu.
Kada je ovakva utakmica u pitanju, Stankoviću su potrebni samo maksimalno spremni aduti.

Zato bi italijanskog špica mogli da se nađu Veljko Nikolić i Srđan Spiridonović, koji bi bili zaduženi da nadoknade potencijalni izostanak Kataija i(li) Bena.

Četvrtak, 21 čas, Hofenhajm – Crvena zvezda, tekstualni prenos čeka vas na Nova.rs.

Foto: chosen11.com

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar