Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Važna pobeda tima iz Bačke Topole.

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole savladali su Čukarički rezultatom 1:0 u meču 32. kola i tako do usijanja doveli borbu za drugu poziciju i kvalifikacije za Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ...

Meč u Bačkoj Topoli Čukarički je dočekao sa nadom da pobedom ode na šest bodova razlike u odnosu na domaće, dok su fudbaleri TSC-a bili pod imperativom trijumfa, s obzirom na to da su imali zaostatak od tri boda.

Tokom prvih 45 minuta nije viđeno previše uzbuđenja, s obzirom na to da je i jednima i drugima pobeda bila „u mislima“, pa su bili stegnuti u velikoj meri.

U drugom poluvremenu TSC je preko Petra Ratkova dva puta pogodio prečku, da bi malo po isteku sata igre Saša Jovanović probio po desnom krilu, centrirao, Nemanja Petrović je bio na pravom mestu i pogodio gol Čukaričkog za 1:0.

Na kraju, pobeda TSC-a za izjednačenje sa Čukaričkim na drugoj poziciji na tabeli (po 65 bodova). Takođe, ovim trijumfom TSC-a situacija je značajno zakomplikovana i za Partizan, pošto crno-beli imaju sedam bodova minusa u odnosu na TSC i Čukarički. Kako su ligaški deo sezone okončali iza ova dva tima, crno-belima je potrebno da do kraja sezone osvoje osam bodova više kako bi preskočili nekog od rivala. Kako je do kraja ostalo još pet kola i 15 bodova u igri, jasno je da crno-bele očekuje gotovo nemoguća misija.

Superliga Srbije, 32. kolo

Sreda

Novi Pazar – Voždovac 0:1 (0:0)

(Burmaz 90+2)

Radnički Kragujevac – Vojvodina 2:2 (1:1)

(Milunović 6, Pecelj 54 – Zukić 18, Malbašić 87)

Partizan – Crvena zvezda 0:0

Četvrtak

TSC Bačka Topola – Čukarički 1:0 (0:0)

(Petrović 61)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare