Sve zanimljive detalje sa meča pročitajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Partizana pobedili su Real u Madridu rezultatom 95:80 i tako poveli sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji u Evroligi.

Crno-beli su sada na jednu pobedu daleko od plasmana na Fajnal-for u Kaunasu, a prvu meč loptu imaće u Beogradu naredne nedelje, kada će odigrati najmanje jedan meč u beogradskoj Areni.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve što se dešavalo na terenu, ostalo je u senci opšte tuče koja je izbila na minut i 40 sekundi do kraja meča.

Najpre su se pokačili Kevin Panter i Serhio Ljulj, nakon faula Španca, a onda su svi igrači oba tima uleteli na teren i izbila je ozbiljna tuča. Najagresivniji bio je Geršon Jabusele koji je davio i bacio na parket Dantea Egzuma, koji je krvav i sa povredom noge završio na parketu. Kasnije je uz pomoć saigrača napustio teren.

„Sevale“ su pesnice, niko nije ni gledao koga udara, a malo je bilo onih koji su smirivali tenzije.

Sudije su nakon dugog gledanja snimka odlučile da isključe sve igrače, pa utakmica nije mogla da se nastavi, te je registrovana tada aktuelnim rezultatom – 95:80 za Partizan, koji je zaista bio bolji rival. Jedini koji je ostao na klupi za vreme tuče bi je Rudi Fernandez, ali sa jednim igračem je nemoguće nastaviti utakmicu i on će verovatno biti jedan od retkih, ako ne i jedini bez kazne.

Evropa ne pamti ovakve scene i sramotu, a oštre kazne i suspenzije će tek biti saopštene. Deluje da će igrači oba tima ispaštati, ali i da je Egzum jedini doživeo težu povredu.

Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Jabusele je nakon skandala i rvačkog zahvata odmah napustio teren i brzo se presvukao, a verovatno će on dobiti najveću kaznu, a ni Partizanovi igrači se verovatno neće izvući.

Partizan je bio bolji rival dtokom svih 38 i po odigranih minuta i Real ni u završnici ne bi mogao da nadoknadi minus u kom se našao.

Najefikasniji u timu crno-belih bio je Dante Egzum sa 19 poena, dok su dvocifreni bili Džejms Naneli (16), Zek Ledej (15), Kevin Panter (14) i Matijas Lesor (10).

U timu Reala najbolji su bili Mario Hezonja i Rudi Fernandez sa po 16 poena, dok je Džanan Musa ubacio 13, a Vensas Poarje 12.

Ostaje da se vidi šta će biti pred naredni meč u Beogradu, ko će uopšte od igrača moći da bude na parketu i da li će se povređeni Egzum vratiti.

Ovaj meč sa tribina pratili su legendarni Raul Gonzales, ali i fudbaleri Reala Fede Valverde i Vinisijus Žunior.

Ostaće zabeleženo i da su navijači Reala vikali „Evroliga mafija“ nezadovoljni suđenjem u prvom poluvremenu, a na tribinama je viđen i transparent podrške za Pabla Lasa, koji je prošlog leta otpušten zbog zdravstvenih problema, pa je Ćus Mateo preuzeo ekipu.

Partizan je moćno otvorio utakmicu, poveo je 7:0, a Madar, Lesor i Panter su odmah pokazali da su raspoloženi za igru. Gos je ubacio prvu trojku za Real, ali je Lesor bio miran pod košem, dok je Egzum pogađao penale i održao Partizan u prednosti – 13:7.

Ljulj i Hezonja su uspeli da „probude“ domaćina, ali je Egzum bio nezaustavljiv i već je u prvoj četvrtini imao je 11 poena. Poarje nije bio dominantan ni u svom ni u reketu Partizana, a Naneli je pogodio trojku za 31:19. Hezonja je uspeo iz prodora smanji, ali nije ubacio penal, pa je nakon 10 minuta igre bilo 31:21 za crno-bele.

Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Real je imao mini-seriju početkom drugog perioda, prišao je na šest poena minusa, a viđena je i serija promašaja na obe strane. Ipak, ona nije dugo trajala, jer je Hezonja pogodio trojku iz kontre, a Željko Obradović je tražio tajm-aut pri rezultatu 31:28 za njegov tim. Smailagić je najpre došao do poena pod košem, a onda je i moćno zakucao pored dva igrača Reala i to uz faul.

Musa je ubacio dva penala i primakao Real na minus pet, ali Partizan ije dozvolio preokret, već je dodao gas. Janis Papapetru je ubacio dugu dvojku, Smaialgić je sve zasladio trojkom, a nadovezao se i Panter nakon što je izbacio Musu driblingom. Hezonja se jednom prilikom iznervirao i zakucao loptu o parket, ali nije dobio tehničku grešku – 45:32.

U završnici poluvremena nije bilo previše uzbuđenja. Poarje je izblokirao Lesora, ali su Papapetru i Naneli pogađali penale, dok je Gos bio polovičan za vođstvo crno-belih 51:37.

Real je odlično otvorio drugo poluvreme, pa je nakon trojke Rudija Fernandeza prišao na 53:48. Obradović je zvao tajm-aut, a Naneli je izvadio Partizan iz krize, jer je pogodio trojku uz faul, a onda i bacanje za 57:48. Panter je nešto kasnije ubacio trojku za plus 10, a Partizan je sa penala uvećao prednost. Dek je vezao četiri poena i smanjio na jednocifren zaostatak. Partizan je opet pogodio penale, a Fernandez trojku za minus sedam. Egzum nije uzvratio, ali se Lesor izborio za skok i dva penala, koja je realizovao. Ponovo je francuski centar uterao loptu u koš, a Rudi je pogodio dno mrežice za 62:70. Ledej je odmah odgovorio trojkom, a nadovezao se i Avramović poenima u kontri za 62:75 na kraju trećeg perioda.

Foto: 900/Cordon Press / Cordon Press / Profimedia

Pred početak poslednje četvrtine pojedini navijčai oba tima izbačeni su sa tribina zbog manjeg sukoba, a Naneli je ubacio penal zbog tehničke koje je dobio Real.

Panter je sa zvukom sirene ubacio trojku za plus 17, a Egzum je nastavio da dolazi do poena prodorom. Jabusele je ubacio trojku, ali je Egzum bio miran iz ćoška za 84:67.

Dek je sa zicera bio siguran, ali je Ledej pogodio trojku. Ljulj nije grešio sa penala, ali je Avramović brzo prošao do koša za lagane poene. Poarje je sa trojke promašio ceo koš, ali nije uspeo ni Avramović da pogodi. Egzum i Musa su bili polovični sa penala, a Poarje je poentirao iz ofanzivnog skoka, pa je na četiri minuta do kraja rezultat bio 90:76.

Musa je imao četiri poena u nizu, ali je Ledej odgovorio sa pogotkom sa jedne noge i trojkom, a niko nije ni pomišljao da će onda doći do opšte tuče i prekida.


Real Madrid – Partizan 80:95 (21:31, 16:20, 25:24, 18:20), utakmica prekinuta na 1:40 do kraja

Dvorana: Vizink centar, Madrid, Španija. Sudije: Radović, Latiševs, Roha.

Real Madrid: Dek 8, Jabusele 3, Musa 13, Hezonja 16, Vilijams-Gos 6, Hanga 0, Abalde 0, Rendolf 0, Fernandez 16, Rodrigez 2, Ljulj 4, Poarje 12. Trener: Ćus Mateo.

Partizan: Panter 14, Ledej 15, Egzum 19, Lesor 10, Smailagić 7, Avramović 4, Madar 4, Naneli 16, Trifunović, Papapetru 6, Anđušić. Trener: Željko Obradović.

Real Madrid - Partizan 80:95

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare