Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

Iako će do krunisanja šampiona Evrope fudbalski svet morati da sačeka još dvadesetak dana, titula heroja EURO 2024 sasvim zasluženo bi mogla da ode u ruke dvojice navijača reprezentacije Danske.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

„Danski dinamit“ će odmeriti snage sa Srbijom u okviru 3. kola C grupe Evropskog prvenstva, a pred meč u Minhenu (21.00) dogodila se prava drama.

Oko deset časova u ponedeljak uveče, dvojica navijača Danske krenuli su u šetnju po Minhenu, kada su na ulici videli iznenađujuć prizor.

PROČITAJTE JOŠ...

„Moj prijatelj i ja smo pod jakim uticajem od juče… Razgovarali smo sa svojim najbližima, posle ovoga meč izgleda nebitno. Zapravo, samo želimo da odemo kući“, rekao je Kent Hejgard Jansen, jedan od dvojice navijača koji su napravili herojski podvig.

Šta se zapravo dogodilo?

„Stigli smo do jedne raskrsnice kada smo sa leve strane videli mladog čoveka preko kog se nalazio bicikl. Rekao sam da mi to izgleda čudno, pa smo mu prišli“, otkrio je Kent, koji je dodao da je mladi Nemac bio „hladan i plav“:

„Instinktivno sam počeo da ga udaram po srcu, a prijatelj mu je davao veštačko disanje. Pluća su se punila kao prazan balon. Ponovo sam ga udario i dali smo mu CPR, a onda je počeo da diše pomalo. Bio je veoma zbunjen kada se osvestio, rekao nam je da se zove Jonas“, otkrio je detalje drame ovaj navijač Danske, koji je dodao da bi samo želeo da sazna da li je mladić dobro.

Sreća u nesreći bilo je njegovo doduše površno znanje nemačkog jezika – ali dovoljno da slučajnu prolaznicu zamoli da pozove hitnu pomoć, koja je ubrzo došla na lice mesta.

Istraga ovog nemilog događaja je u toku, a zasad nema informacija o stanju nesrećnog mladića.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare