Kai Haverc napustio je trening kamp reprezentacije Nemačke kako bi potpisao za Čelsi
Kai Haverc (u sredini) na treningu Nemačke u Štutgartu; Foto: EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Nemački fudbaler Kai Haverc napustio je treninge reprezentacije u Štutgartu i otputovao u London kako bi kompletirao transfer u Čelsi.

PROČITAJTE JOŠ

Tu vest potvrdili su nemačka reprezentacija i njegov klub Bajer Leverkuzen.

Kako je preneo „Skaj Nemačka“, transfer će biti vredan 80 miliona evra, uz dodatnih 20 miliona kroz bonuse.

Haverc je bio u Štutgartu sa reprezentacijom Nemačke za utakmicu sa Španijom u Ligi nacija. On u četvrtak nije ulazio u igru, a meč je završen nerešeno 1:1.

„Razmenio sam ideje sa stručnim štabom Nemačke i selektorom Joakimom Levom u prethodnih nekoliko dana. Oni shvataju specijalnu situaciju u kojoj je Haverc, a takođe i mi kao klub. Zahvalni smo selektoru što Kai sada može da sredi stvari uz našu pomoć u Londonu“, rekao je sportski direktor Bajera Rudi Feler.

Za sada je nejasno da li će se Haverc vratiti u reprezentaciju za duel sa Švajcarskom u nedelju uveče.

„Budućnost pripada Kaiju, u klubu i u reprezentaciji. Naravno da bismo više voleli da je mogao da se posveti samo državnom timu na početku nove sezone, ali svesni smo važnosti situacije za Bajer i Haverca, i želimo prema tome da se odnosimo odgovorno. U isto vreme, čast je i priznanje nemačkom fudbalu kada mladog fudbalera traže vrhunski strani klubovi“, rekao je direktor reprezentacije Nemačke Oliver Birhof.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar