Foto: EPA-EFE/Carl Recine / POOL

Mančester siti se u sredu plasirao u nokaut fazu Lige šampiona, pošto je na svom terenu posle preokreta pobedio Pari Sen Žermen sa 2:1, u petom kolu Grupe A. Zadovoljan pobedom bio je i trener "građana" Pep Gvardiola.

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je njegova ekipa „poslala poruku“ pobedom protiv Pari Sen Žermena, posle koje se plasirala u osminu finala Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Francuski klub poveo je golom Kilijana Mbapea, a Siti je pobedio golovima Rahima Sterlinga i Gabrijela Žezusa. To je deveti put uzastopno da je Mančester siti prošao grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja, a petu sezonu uzastopno to čini kao prvoplasirana ekipa.

Upitan da li je ekipa pobedom poslala poruku svima da su ozbiljni kandidati za osvajanje titule, Gvardiola je imao jasnu poruku.

„Naravno! Pari Sen Žermen, kakav tim, kakvi igrači, šta da kažem? Pokušali smo da udaljimo te igrače od našeg gola. Kada su blizu vašem golu, mogu da urade sve“, rekao je Gvardiola.

Španski trener uglavnom je zadovoljan igrom svog tima.

„Izuzev pet minuta nakon što smo primili gol, kada su oni išli na nokaut preko kontranapada, a nisu uspeli da završe, odigrali smo zaista vrhunski. Srećni smo što smo u drugoj fazi takmičenja. Čestitam svima u klubu. Mnogo godina smo tu“, rekao je Gvardiola.

Uprkos porazu, osminu finala osigurao je i Pari Sen Žermen kao drugoplasirani tim. U Ligu Evrope će najverovatnije ići Lajpcig.

U poslednjem kolu Siti će 7. decembra igrati na gostovanju protiv Lajpciga, a Pari Sen Žermen dočekaće Briž.

BONUS VIDEO Golovi i najbolji potezi sa utakmice Liverpul – Arsenal

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar