Foto: REUTERS/Matthew Childs

Iznenadio mnoge.

Danima se priča o mogućnosti da Mančester siti i Čelsi budu izbačeni u niže rangove zbog kršenja finansijskog fer-pleja i to nakon što je Everton kažnjen sa oduzimanjem 10 bodova.

Kako su prekršaji dva pomenuta kluba mnogo teži, njihova kazna bi mogla da bude i izbacivanje u niži rang.

PROČITAJTE JOŠ

Uoči utakmice Everton – Mančester siti, Pep Gvardiola govorio je o toj temi i zamolio sve za strpljenje i za reakcije na odluku suda tek kada ona bude donesena. On je čvrsto uverio da će ostati na klupi aktuelnog prvaka Premijer lige i Evrope i ako bude izbačen u niže lige.

„Postavljate mi pitanje tako kao da smo već kažnjeni. A, u ovom trenutku smo nevini, dok krivica nije dokazana. Znam da ljudi to hoće. Osećam to, ali sačekajte. Čekajte da presuda bude donesena i posle toga ćemo doći ovde i objasniti“, rekao je Gvardiola.

On je potom poslao jasnu poruku.

„To da li ćemo biti ovde (u Premijer ligi) ili u Ligi 1 (trećem rangu), apsolutno neće imati veze sa mojom budućnošću ovde. Veća je šansa da ću ostati u Mančester siti u Ligi 1 nego da ćemo osvojiti Ligu šampiona. Postoji sudija u sudu, kao i advokati Premijer lige, kao i naši advokati, koji će braniti pred sudom, a onda će biti doneta odluka… Nisam promenio ni za pedalj odluku oko toga da li ću sačekati odluku i prihvatiti ono što je doneseno. Svi vi ste novinari i naravno da neću reći reč o Evertonu, jer ne znam realnost, ne znam šta se zaista desilo“.

BONUS VIDEO Drugi gol Dušana Tadića za preokret Fenerbahčea

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar