Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Nemanja Gudelj u protekle dve godine je jedan od najboljih i najstandardnijih srpskih fudbalera, sa Seviljom je osvojio Ligu Evrope, dok je u dresu reprezentacije, za vreme mandata Ljubiše Tumbakovića, bio jedan od nosilaca igre.

PROČITAJTE JOŠ...

Ipak, Gudelj je u intervjuu za Sport klub istakao da je očekivao poziv na Svetsko prvenstvo u Rusiji:

„Očekivao sam da budem na spisku Mladena Krstajića. Selektor, ipak, nije tako mislio… Nisam se osećao dobro u tim danima, postavljao sam i sebi pitanja, ali nijednom nisam doveo u pitanje povratak u reprezentaciju. Mogu da budem ljut i razočaran, ali nikad na moju Srbiju, državu, reprezentaciju. Jasno sam umeo uvek da razdvojim stvari u životu“, otkrio je Gudelj.

Pre dolaska u Sevilju igrao je u Kini, a kako ističe, glavni motiv bio je novac:

„Dobra zarada je bila prevashodni motiv selidbe u kinesku Tedu. Hteo sam posle Ajaksa da doživim novo iskustvo i ponuda iz Azije odlično se uklopila u karijerni mozaik. Školu nisam zapostavio i transferom u veliki Gvangžu napravio sam značajan iskorak. Naučio sam mnogo od trenera Fabija Kanavara, jednog od najboljih defanzivaca u fudbalskoj istoriji. Naizgled sitni detalji i saveti o kretanju i postavci na terenu stvorili su sasvim novog Nemanju Gudelja. Vratio sam se u Evropu, kao pobednik, ne samo sa titulom šampiona Kine. Rad se uvek isplati“, dodao je Gudelj.

Upravo trofej osvojen u dresu Andalužana rođeni Beograđanin smatra najvrednijim:

„Ponosan sam na svaki pehar, međutim, poslednji, kontinentalnog dometa, ima posebnu težinu. Samo je jedan prvak Lige Evrope, a merače ga klubovi sa celog kontinenta. Prvi sam osvojio u Kini, duplu krunu u Portugalu, četvrti sa Seviljom. Nadam se da će i 2021. biti trofejna, iako smo podigli lestvicu učešćem u Ligi šampiona. Razmišljamo o Borusiji, posle ćemo o ostalim protivnicima. Kup kralja u sebi nosi posebnu draž“, zaključio je Gudelj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare