Foto: Screenshot / Youtube / Sportklub

Nekadašnja velika zvezda jugoslovenskog fudbala nikada nije dosegla predviđene visine zbog teške bolesti.

Ivan Gudelj je imao dogovoren transfer u Real Madrid iz svog Hajduka, ali je sve palo u vodu pošto se onesvestio u utakmici protiv Crvene zvezde, 1986. godine.

Dijagnoza – hepatitis B.

PROČITAJTE JOŠ

„Ležao sam dva i po meseca u bolnici. U to doba je tabu tema u društvu bila AIDS. Na spratu ispod mog su bili smešteni oboleli od toga, što je izazvalo sled događaja u javnosti“, prepričao je Gudelj za zagrebačke „Sportske novosti„.

Kako je naveo, kroz narod su krenule da se šire glasine.

„Pričali su da nemam žuticu već AIDS i da sam zbog toga došao u Zagreb. Pričali su i da sam se obesio. Cela Jugoslavija je brujala o tome da sam sebi oduzeo život“, dodao je Gudelj.

U posetu mu je došao novinar Ivica Jurišić sa Radija Zagreb, kako bi se rešile sve nedoumice.

„Ljudi nisu verovali, govorili su da je to montirano iako je intervju emitovan uživo na televiziji. Nisu verovali da sam živ, a kada sam izašao nisu hteli ni da se rukuju sa mnom, od straha“, rekao je Gudelj.

Verujući da je izlečen, Gudelj se vratio treninzima, ali se bolest vratila i morao je ponovo u karantin.

„To je postao način života za mene… Kasnije sam šest meseci proveo u samostanu u Nemačkoj, lečio sam se kroz makrobiotičku ishranu. Poznanici iz Beograda su mi potom preporučili da ode u Šumadiju u jednu porodicu. Tu su vezivali konce oko ruža i meni oko vrata, sledećeg jutra bi menjali konce uz molitvu i tvrdnju da će ruža venuti kako bolest bude odlazila. Prihvatao sam sve predloge, sve da bih ozdravio“, zaključio je Gudelj.ž

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram