Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT
Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Maestralna partija Ivanića, Zvezda ubedljiva protiv Voždovca

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac sa 4:0 na stadionu „Rajko Mitić“ u okviru šestog kola Superlige Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezdi je ovo bila sedma vezana pobeda ove sezone, odnosno peta u Superligi. Crveno-beli nakon šest kola imaju 15 bodova, prvi su na tabeli, a imaju i odložen meč sa Vojvodinom.

Sa druge strane, Voždovac je pretrpeo drugi poraz ove sezone, a isto toliko ima i remija i poraza. „Zmajevi“ su sada osmi na tabeli sa isto toliko bodova.

Najbolji igrač na meču bio je bez ikakve sumnje Mirko Ivanić, koji je upisao tri asistencije, a na kraju je maestralnu partiju začinio i golom.

Aleksandar Pešić je bio strelac za Zvezdu već u trećem minutu utakmice, a Osman Bukari je već u osmom povisio na 2:0.

Činilo se da je pitanje pobednika već tada rešeno, ali su El Fardu Ben i Ivanić pred kraj utakmice dali još dva gola i poboljšali Zvezdinu statistiku.

U trećem minutu Ivanić je probio po levoj strani, imao je nešto više prostora i uputio je loptu u kazneni prostor rivala. Pešić se dobro kretao i spretnim udarcem nogom skrenuo loptu u mrežu za 1:0.

Katai je ubrzo nakon toga uposlio Ivanića, koji je dribliingom zalomio rivala i zatim odložio loptu do Bukarija koji nije imao težak posao da pogodi mrežu.

Ivanić je do kraja prvog dela dva puta pokušao sa distance da postigne gol, ali su oba njegova šuta završila preko gola.

Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT
Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Imao je i Voždovac priliku da postigne gol kada je Kanga bio neoprezan i izgubio loptu na svojoj polovini. Ivezić je odložio za Purtića koji je zategao „punom“, ali je pokušaj ipak završio uzand prečke.

Posebno motivisan bio je Katai, ali se u 44. minutu obrukao kada je promašio gotovo prazan gol na asistenciju Bukarija kon brze tranzicije.

Početkom drugog dela, ponovo je pripretio Katai, ali je njegov pokušaj završio iznad prečke.

Pokušao je Voždovac izmenama da promeni ritam utakmice i pripreti, a najbolju šansu imao je Hajdin. On je makazicama pokušao da savlada Milana Borjana, ali se golman crveno-belih bacio i odbranio.

Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT
Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Trener Dejan Stanković dao je šansu Mitroviću, Srniću, Dragoviću, Benu i Sanogu u drugom poluvremenu. To se ispostavilo kao pun pogodak, jer je Ben u 84. minutu iskoristio katastrofalnu grešku odbrane rivala i pogodio na asistenciju Ivanića. Samo četiri minuta kasnije pogodio je Ivanić koga je proigrao Kanga. Golman Krunić nije imao nikakve šanse i to je bilo konačnih 4:0 za crveno-bele.

Zvezda narednog vikenda neće igrati protiv Čukaričkog, jer je meč odložen zbog obaveza crveno-belih u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Voždovac će u narednom kolu igrati protiv Kolubare na svom terenu.

SUPERLIGA SRBIJE, 6. kolo

Petak

Radnički Niš – Novi Pazar 1:3 (0:1)

(Štulić 90+2 – Nikčević 45, Majdevac 55, Rubežić 77)

Subota

Kolubara – Vojvodina 2:2 (1:0)

(Milojević 27 penal – Simić 57, Nikolić 71)

Napredak – TSC Bačka Topola 0:0

Crvena zvezda – Voždovac 4:0 (2:0)

(Pešić 3, Bukari 8, Ben 84, Ivanić 88)

Nedelja

19.00 Mladost Lučani – Radnik

19.00 Spartak Subotica – Javor

19.30 Mladost GAT – Partizan

Ponedeljak

17.00 Radnički 1923 – Čukarički

Standings provided by SofaScore LiveScore

Crvena zvezda – Voždovac 4:0

(Pešić 3, Bukari 8, Ben 84, Ivanić 87)

Stadion: Rajko Mitić (Beograd). Navijača: 9.132. Sudija: Ivković M.

Crvena zvezda: Borjan – Rodić – Eraković, Milunović, Stanković – Kanga, Kangva (od 75. Sanogo) – Katai (od 75. Ben), Ivanić, Bukari (od 65. Mitrović) – Pešić (od 65. Srnić). Trener: Stanković D.

Voždovac: Krunić – Hajdin, Milović, Damjanović, Mijailović – Ivezić (od 60. Burmaz), Đurišić (od 73. Novaković) – Ćirković (od 60. Ajdinović), Purtić, Pantović (od 73. Vujanović) – Teodorović (od 55. Teodorović). Trener: Trajković M.

Crvena zvezda - Voždovac 4:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare