AP Photo/Matthias Schrader

Sve detalje sa mečeva pratite na portalu Nova.rs

Fudbaleri Bajerna iz Minhena savladali su Vktoriju Plzen sa 5:0 u meču trećeg kola grupne faze Lige šampiona.

Bajern je od smaog početka nametnuo svoj ritam, te rivalu nije ostavio ni „promil“ nade.

Minhenski tim je od početka ima loptu u svom posedu, a iz prvog kornera na utakmici nije uspeo ozbiljnije da zapreti.

Međutim, već u semdom minutu je Leroj Sane uspeo da donese prednost svom timu i načne mrežu rivala.

PROČITAJTE JOŠ:

Sane je dobio previše prostora, koji je iskoristio i šutom sa ivice šesnaesterca pogodio gornji levi ugao gola. Ovo je krilnom igraču već treći gol na tri meča u Ligi šampiona ove godine. Tako nešto je pošlo za nogom samo Robertu Levandovskom, dok je igrao za minhenski tim.

U 13. minutu je bilo već 2:0, pošto je Leon Gorecka napravio veliki potez, a zatim asistirao do Serža Gnabrija, koji je strpljivo sačekao pas i rutinski matirao golmana Plzena.

Konačan rezulatta prvog poluvremena postavio je Sadio Mane, svojim prvencem za novi klub u Ligi šampiona. Mane je iskoristio grešku odbrane rivala, pokazao je koliko je brži, a onda je levom nogom zakucao loptu u mrežu.

Nije se tu zaustavio Bajern, nastavile su da se ređaju šanse, ali se novom olu isprečio VAR. Bajern je dugo obigravao oko gola Plzena, a Mane je sjajno izbacio čuvara i ostavio loptu za Musijalu. Mladi vezni igrač je desnom nogom lako matirao golmana, ali je gol ponšten zbog ofsajda Manea.

Plzen je prvu šansu imao u 39. minutu preko Horija, ali je njegov pokušaj završio iznad prečke. Sane i Mane su promašivali za Bajern pred sam kraj prvog dela igre.

U drugom poluvremenu nije viđena ništa drugačija slika. U 50. minutu Mane je dugom loptom uposlio Sanea, koji je neometano smestio loptu u mrežu.

Bajern je u 60. minutu ponovo prelako „rešio“ odbranu rivala, a Gorecka je proigrao rezervistu Čupo Motinga koji je šutirao sa 11 metara i od stativu pogodio mrežu Plzena.

I u nastavku je gol visiio u vazduhu, Gnabri je bio željan golova, ali je konačan rezultat bio 5:0. U 87. minutu videli smo i kraći prekid, kada je jedan od navijača Bavaraca upao na teren želeći Maneov dres, ali je obezbeđenje brzo reagovalo.

Bajern nakon tri kola ima maksimalan skor i gol razliku 9:0.

Standings provided by Sofascore


Bajern Minhen – Viktorija Plzen 5:0

(Sane 7, 50, Gnabri 13, Mane 21, Čupo-Moting 60)

Stadion: Alijanc arena, Minhen. Sudija: Dabanović Nikola. 

Bajern: Nojer, Dejvis (od 46. Stanišić), De Liht, Upamekano (od 72. Pavar), Mazraui, Gorecka (od 72. Sabicer), Gravenberh, Mane, Musijala (od 46. Čupo Moting), Sane (od 58. Tel), Gnabri. Trener: Nagelsman J. 

Viktorija Plzen: Tvrdon, Holik, Hejda, Pernika, Havel, Kalvah, Ndiaje, Kopik, Vlkanova, Moskera, Šori. Trener: Bilek M.


Olimpik iz Marseja je u istom terminu lako savladao Sporting iz Lisabona na „Velodromu“ rezultatom 4:1.

Sporting je poveo već u prvom minutu preko Trinkaa, ali je onda usledio totalni potop.

PROČITAJTE JOŠ:

Aleksis Sančez i Amine Harit su za tri minuta doneli preokret Marseju, a onda je usledio ključan momenat utakmice.

Golman Sportinga Adan je dobio crveni karton nakon nespretne rekacije i igre rukom van šesnaesterca. Time je dodatno otežao posao svom timu, koji se od toga nije oporavio.

Leonardo Balerdi je do kraja prvog dela povećao na 3:1, a Sporting je na poluvremenu napravio četiri izmene, međutim, bezuspešno.

Marsej je bez problema priveo meč kraju, a prednost je dodatno uveća Mbemba golom u 84. minutu utakmice, nakon asistencije Sančeza.

Francuski tim se ovom pobedom uključio u borbu za plasman dalje, pošto sada ima tri boda nakon isto toliko utakmica. Sporting je trenutno na šest bodova, pošto mu je ovo prvi poraz ove sezone u Ligi šampiona.

Standings provided by Sofascore


Marsej – Sporting 4:1

(Sančez 13, Harit 16, Balerdi 28, Mbemba 84 – Trinkao 1)

Stadion: Velodrom, Marsej. Sudija: Masa D.

Marsej: Lopez, Tavareš, Balerdi, Bejli (od 77. Gigo), Mbemba, Harit (od 77. Gerson), Genduzi, Veretu (od 62. Rongije), Klaus (od 32. Kabore), Sančez, Under (od 62. Gej). Trener: Tudor I.

Sporting: Adan (u 23. crveni karton), Gonkalo, Juste (od 46. Marsa), Reis, Esgaio, Morita, Ugarte (od 46. Nazinjo), Santos (od 46. Paulinjo), Pedro Gonkalveš (od 46. Aleksandropulos), Edvards (od 26. Israel), Trinkao. Trener: Amorim R.


GRUPA C, 3. kolo

Bajern – Plzen 5:0 (3:0)

(Sane 7, 51, Gnabri 13, Mane 21, Čupo Moting 60)

Inter – Barselona 1:0 (1:0)

(Čalhanoglu 45+2)

GRUPA D, 3. kolo

Utorak

Marselj – Sporting 4:1 (3:1)

(Sančez 13, Harit 16, Baljerdi 28, Mbemba 85 – Trinkao 1, Adan ck 23)

Ajntraht Frankfurt – Totenhem 0:0

Marsej - Sporting 4:1; Bajern - Plzen 5:0

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar