Foto: REUTERS/Phil Noble/Guliver

Bivši fudbaler Mančester junajteda, Rajan Gigs, otkrio je da je i slavni stručnjak, ser Aleks Ferguson imao svoje miljenike u svlačionici.

Velšanin je za „beIN Sport“ otkrio ko je od fudbalera kluba sa „Old traforda“ tokom 26 i po godina Fergusonove vladavine uspeo da izgegne čuveni „fen“.

Reč je o situaciji kada Ferguson, u stanju kada je van sebe od besa, unese se igraču u lice ili mu se dere tik iznad njegove glave.

Fudbaleri Junajteda su to nazvali „fenom“, ali Škot je uspeo svog besa ipak da poštedi makar četvoricu igrača.

„Bila su četvorica igrača na koje nikada nije krenuo tako direktno. Kantona je bio jedan od njih, zatim Brajan Robson, Roj Kin i Kristijano Ronaldo. Oni su svaki na svoj način bili ti koji rešavaju mečeve“, kaže Gigs.

Bivši napadač „crvenih đavola“ otkriva kako je sve to izgledalo.

„Oni bi uradili određenu stvar na terenu, ali on nikad nije imao osećaj da mora njih da okrivi. Bilo je utakmica gde Erik Kantona ne bi uradio ništa. Nije dao gol, nije trčao kao što su radili Karlos Tevez ili Vejn Runi, nije imao učinka. Ali Ferguson je znao da će pre ili kasnije proraditi. Mi bismo svi sedeli u svlačionici čekajući da mora da im nešto kaže, da mora da usledi fen jer nije uradio ništa na terenu. Ipak, oni bi sledeće nedeće dali gol za pobedu ili bi imali neki magičan trenutak na terenu, tako da je on sa tim velikim imenima znao kako da postupa sve dok su imali dobar učinak, tretirao ih je drugačije“, smatra Rajan.

PROČITAJTE JOŠ:

Potnata je situacija kada je Kantona na „Selhurst parku“ 1995. godine protiv Kristal Palasa kung-fu udarcem udario jednog domaćeg igrača koji ga je provocirao.

Ferguson je bio besan zbog gubotka dva boda, tako da su kako je Li Šarp jednom opisao:

„U svlačionici je bilo nekoliko šolja za čaj i praznih tacni od sendviča. Letele su posvuda!“

Međutim, Ferguson se onda okrenuo Kantoni i blagim, očinskim tonom mu rekao:

„A ti Erik… Ne možeš, sine, da radiš takve stvari“…

Tako je radio slavni Škot, a koliko je bio u pravu i koliko je umeo stvari da postavi na svoje mesto govori broj titula koje je sa Junajtedom osvojio.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar