Štoper Portsmuta kuva i u „tenku“ raznosi lekove navijačima

Fudbal 10. maj. 202018:24 > 20:08
Podeli:
Foto: REUTERS/John Clifton/Guliver

Mnogo je primera humanosti u pandemiji koronavirusa čiji su akteri fudbaleri, a jedan takav stiže iz Engleske, tačnije iz Portsmuta.

Štoper „pompeja“, Kristijan Burdžis (28), daje neverovatan primer požrtvovanosti u poslednja dva meseca.

Otkako je u Velikoj Britaniji proglašena pandemija koronavirusa, Burdžis nesebično pomaže onima kojima je to najpotrebnije, posebno starijima.

On četiri dana nedeljno radi na pripremi i dostavljanju hrane ljudima koji su sami u ugroženi, a donosi im i lekove na recept, posebno ljudima sa ostrva Hejling.

„Uživam u tome što radim. Volim da kuvam, ali tu imam priliku i da se družim sa kolegama koje su isto u tom projektu. Tako upoznajem fantastične ljude, koji su u nezavidnoj situaciji, koji su ostali bez posla ili su bolesni i usamljeni. Mnogo mi pomažu kolege Šon Radžet i Kameron Mekgihan, koji takođe rade sa mnom na kuvanju i dostavi, dok Ben Klouz i Radžet takođe dostavljaju hranu“, otkriva Burdžis.

Koliko je dosledan u tome pokazuje i primer da u dostavku hrane i lekova ide u jednom vozilu nalik tenku.

Jednom 90-godišnjem navijaču Portsmuta je doneo lekove tako što je vozilo parkirao ispred njegove kuće!

PROČITAJTE JOŠ:

Burdžis kaže i da je ponosan na svoju devojku Maeb Malagan koja je doktorka i koja je na prvoj liniji fronta u borbi protiv koronavirusa, ona radi u bolnici u Sautportu.

„Jako sam ponosan na nju, kao i na sve medicinske radnike koji rizikuju svoje živote i ulažu nadljudske napore da nam pomognu. Bilo je nekoliko njenih kolega koji su pokupili virus, ona je do sada imala sreće“, rekao je Burdžis, koji je dodao da će sa ovim aktivnostima nastaviti do kraja pandemije.

„Mi igrači imamo dosta slobodnog vremena, posebno sada. Šta je bolje da uradim nego da pomažem?“, zaključio je igrač Portsmuta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar