Nevil i Ronaldo; Foto: REUTERS/Darren Staples

Nekadašnji kapiten Mančester junajteda Gari Nevil izjavio je da Kristijano Ronaldo želi da sruši rekord čuvenog Brazilca Pelea, po broju golova na zvaničnim utakmicama.

Geri Nevil igrao je sa Kristijanom Ronaldo u Mančester junajtedu i odlično je upoznat kakva je ličnost Portugalac, na terenu ali i van njega.

PROČITAJTE JOŠ

„Za njega je to potpuna opsesija, nemam dilemu da Kristijano želi da igra do 40. godine i da mu je plan da obori Peleov rekord po broju golova. Zbog toga toliko i trenira, trudi se da bude uvek spreman. Neverovatan je profesonalac i svake godine napreduje na tom planu, podiže lestvicu. Nemam dilemu oko toga da želi da bude najveći fudbaler svih vremena. Zato toliko ulaže u sebe i gladan je trofeja”, rekao je Nevil za britanske medije.

Čuveni Pele je na 694 odigrane zvanične utakmice postigao 650 golova, dok je Kristijano Ronaldo trenutno na 828 utakmica dao 626 pogodaka.

Kristijano Ronaldo je tokom karijere igrao za Sporting iz Lisabona, Mančester junajted, Real Madrida, a trenutno nosi dres Juventusa.

Sastavite i vi idealnih 11 Partizana i Crvene zvezde!

U komentarima na vest nam šaljite svoje najbolje timove ili na email [email protected], pa će i vaši izbori na kraju uticati na konačan izgled najboljih sastava večitih rivala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare