Nevil
Foto: EPA/Kai Försterling

Bivši engleski fudbaler Geri Nevil rekao je da se plaši da će životi igrača Premijer lige biti izloženi riziku ako se fudbal prebrzo vrati nakon mera uvedenih zbog koronavirusa.

Čelnici Premijer lige imaju za cilj povratak u junu, a nekoliko klubova je ove nedelje otvorilo treninge za igrače dok rade na „projektu restarta“.

PROČITAJTE JOŠ

Šef lekarske komisije Svetske fudbalske federacije (FIFA) Mišel D’og rekao je juče da fudbalska takmičenja ne bi trebalo da se nastavljaju pre 1. septembra, a bivši defanzivac Mančester junajteda zabrinut je da bi igrači mogli biti dovedeni u opasnost zbog žurbe.

„Da je odluka neekonomska, mislim da fudbala ne bi bilo još mesecima. Diskusija je čisto ekonomska… Ljudi sada procenjuju rizik… Ako nam je zdravlje na prvom mestu, onda postoji samo jedan ishod“, rekao je Nevil za Skaj sport.

„Koliko igrača ima astmu? Koliko igrača ima dijabetes? Jesu li procenili te stvari i jesu li spremni te ljude izložiti riziku“, upisao je Nevil.

Velika Britanija jedna od najpogodjenih zemalja novim virusom na globalnom nivou sa više od 21.600 smrtnih slučajeva do sada.

Zemlja će biti u blokadi najmanje do 7. maja, ali su predstavnici vlasti pozitivno govorili o eventualnom vraćanju fudbala ako virus bude pod kontrolom.

Sastavite i vi idealnih 11 Partizana i Crvene zvezde!

U komentarima na vest nam šaljite svoje najbolje timove ili na email [email protected], pa će i vaši izbori na kraju uticati na konačan izgled najboljih sastava večitih rivala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar