Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Predsednik Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Gabrijele Gravina izjavio je da je razočaran zbog "apatije i nezainteresovanosti" koju pokazuje vlada te zemlje prema tom sportu.

„Fudbal pomaže da se pokrene ekonomija, ali takođe je i društveni fenomen od velikog značaja za širu javnost. Razočaran sam što sam primoran da se borim protiv apatije i nezainteresovanosti za fudbal. Tugujem, jer je pokazano veliko nepoštovanje sporta koji svakog vikenda gleda 14 miliona ljudi“, rekao je Gravina za lokalne medije.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednja uredba italijanske vlade o ublažavanju ograničenja dočekana je loše u fudbalu, jer građanima omogućuje da trče u lokalnim parkovima, ali ne i da profesionalni sportisti treniraju pre 18. maja.

Sazvan je hitan sastanak Serije A za 1. maj, a liga će pokušati da ubedi vladu da kopira španski model povratka treninzima.

„Da bismo imali nula rizika, morali bismo da sačekamo vakcinu. A, to neće biti pre proleća 2021. godine. Ne možemo da čekamo toliko. Čak i da se razvije do tada, koliko dugo ćemo čekati da bude dostupna svima“, pitao je Gravina.

Prema njegovim rečima, da nije bilo uslova za nastavak FIGC bi „digao ruke i priznao poraz“, ali da to „ovde nije situacija“.

Gravina je dodao da je lekarski protokol u italijanskom fudbalu otvoren za ideje i poboljšanja.

Sastavite i vi idealnih 11 Partizana i Crvene zvezde!

U komentarima na vest nam šaljite svoje najbolje timove ili na email [email protected], pa će i vaši izbori na kraju uticati na konačan izgled najboljih sastava večitih rivala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram