Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda biće prilično oslabljena, bez šestorice igrača, na gostovanju Gentu u četvrtak (18.55), u 4. kolu L grupe Lige Evrope.

Srpski prvak ima priliku da izbori i evropsko proleće već sredinom grupne faze takmičenja.

Ipak, trener Dejan Stanković neće imati na raspolaganju sve igrače, a među njima su i neke udarne igle.

PROČITAJTE JOŠ

Najveći problem biće mu to što će gostovanje u Belgiji propustiti Aleksandar Katai i Gelor Kanga.

„Putujemo bez šestorice standardnih fudbalera – Kataija, Gobeljića, Sanogoa, Rodića, Kange i Gavrića. To ipak ne umanjuje naše planove i želje. Potrebna nam je jedna pobeda do kraja grupne faze da bismo obezbedili evropsko proleće, a verujem da imamo kvalitet i snagu da je ostvarimo već u Belgiji“, rekao je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, gostujući na TV Prva.

Katai i Kanga imaju problem sa primicačem, Marko Gobeljić sa povredom lista, dok je Milan Rodić van tima zbog koronavirusa.

Što se tiče Sekua Sanogoa, zadnji vezni Zvezde preskače gostovanje Gentu jer odrađuje suspenziju zbog tri žuta kartona.

„Plaćamo ceh i danak velikom broju utakmica, posebno igrači koji nastupaju i za reprezentacije. Kanga se vratio posle dve utakmice u kojima je igrao po 90 minuta, posle dugog puta. Ceh je platio njegov primicač. Ne želim ovim da pravim alibi, imamo veliki fond igrača i obaveza Crvene zvezde je da idemo u Gent da pobedimo“, dodao je Terzić.

Zvezda je posle poraza na gostovanju Hofenhajmu (2:0) u 1. kolu, na svom terenu savladala Slovan Liberec (5:1) i Gent (2:1), pa sa šest bodova zauzima drugo mesto u grupi L.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar