Foto: EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Koronavirus otkazuje sve sportske događaje i većina ljudi to podržava, ne i trener Atalante Đan Pjero Gasperini. Čudotvorac tima iz Bergama obrazložio je zbog čega je tačno protiv toga da se prekine Serija A.

Đan Pjero Gasperini je čovek koji živi od fudbala i živi za fudbal. Zato i ne čudi što mu je tronedeljni prekid fudbala na Apeninima teško pao.

„Fudbal je antidepresiv, ja ga doživljavam kao formu preživljavanja. Navike su važne i ne samo za nas Italijane. Vizija ove igre, kao tračak svetlosti može da ima terapeutsko dejstvo. Želeli su da pošalju jak signal, ali… Mislim da moramo da nastavimo iza zatvorenih vrata“, rekao je šef stručnog štaba Atalante Gasperini.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog pandemije koronavirusa, fudbalska lopta bi na „čizmi“ ponovo trebalo da se zakotrlja početkom aprila, do tada, svi mečevi Serija A su otkazani.

Podsetimo, Atalanta je četvrtoplasirani tim na tabeli i izborila je plasman u četvrtfinale Lige šampiona, eliminisavši Valensiju u dvomeču ukupnim rezultatom 8:4. U Begramu je bilo 4:1, dok je na „Mestalji“ tim iz Italije slavio – 4:3, a sva četiri gola postigao je Josip Iličić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram