Vladan Gašić na konferenciji za novinare
Foto: youtube.com

Fudbalski klub Trajal oglasio se povodom sumnji da je njihov meč protiv Jagodine u Prvoj ligi Srbije bio namešten.

PROČITAJTE JOŠ

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost, Mirko Poledica, izneo je informaciju da je za UEFA sumnjiv bio meč između Trajala i Jagodine, odigran krajem marta 2021.

Bilo je 3:0 za Trajal, ekipu koja se bori za opstanak u ovom rangu, a FSS je samo potvrdio da su dva meča sumnjiva, ne navodeći o kojim je duelima reč.

Doskorašnji predsednik FK Trajal i predsednik FS Rasinskog okruga, Vladan Gašić, demantovao je tvrdnje rekavši da se klub nikad nije bavio nečasnim radnjama, javno je pozvao nadležne da se ispitaju detalji meča.

„Fudbalski klub Trajal najoštrije osuđuje takve radnje u srpskom fudbalu, ne samo u Prvoj nego i u Superligi jer mi se nikada nismo bavili takvim nečasnim radnjama, dogovorima oko nameštanja mečeva i javno tražimo da se do detalja ispita sve u vezi te utakmice sa Jagodinom i pronađu krivci“, rekao je Gašić, inače najstariji sin direktora BIA Bratislava Gašića.

„Ne želimo da nas neko na ovaj način blati jer smo jedan od klubova koji se najčasnije i najpoštenije bori od samog početka a u prilog tome idu i poslednje tri utakmice gde smo osvojili samo bod od mogućih devet. Da se time bavimo mi bismo u tri meča trijumfovali i ne bismo se borili za opstanak. Čvrsto smo pri stavu da se što pre ispita ta sporna utakmica protiv Jagodine kao i oni koji imaju veze sa tim jer ponavljamo još jednom da smo mi klub koji od početka igra fer i pošteno i najoštrije osuđujemo svako nameštanje mečeva bez obzira o kojoj ligi je reč.“

On je pozvao sve da dođu u Kruševac i vide kako igra Trajal.

„Svi koji sumnjaju mogu sve ovo da provere jer kod nas je sve transparentno, ali isto tako mogu da dođu u Kruševac kada Trajal igra i uvere se na licu mesta. Rado ćemo svakoga primiti kao pravi domaćini jer ako se malo bolje raspitate o FK Trajal niko vam neće reći da se ovaj klub bavi nameštanjem utakmica već da je to jedan od najbolje organizovanih klubova u Prvoj ligi Srbije. Svako ko je došao u Kruševac video je da smo mi jedan dobro organizovan klub, da igrači imaju sve uslove, redovna primanja, premije i sigurno je da bi im išlo u prilog da pobeđuju ali mi ne želimo da na nepošten način uzimamo bodove i nameštamo utakmice jer to nikada nismo radili niti ćemo.“

 

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar