Foto: FSS

Težak zadatak čeka Srbiju

Futsal reprezentacija Srbije igrala je nerešeno protiv Ukrajine – 1:1 (1:0) u meču 4. kola elit runde kvalifikacija za Prvenstvo sveta koje se iduće godine održava u Uzbekistanu.

Izabranici selektora Dejana Majesa zaslužili su više u ovom meču koji se igrao na neutralnom terenu u Mađarskoj, bili su bolji rival, imali više povoljnijih prilika, ali je malo nedostajalo da se pokupi ceo plen.

PROČITAJTE JOŠ:

„Orlovi“ su došli u vođstvo preko Strahinje Petrova, bila je to nagrada za dobro izdanje čitavog tima, agresivan pristup, taktičku disciplinu. U nastavku su Ukrajinci stigli do izjednačenja posle mogućeg faula nad Kristijanom Vasićem.

Do kraja elit runde kvalifikacija Srbija se sastaje još sa Poljskom i Belgijom.

Srbija je na trećem mestu u grupi sa pet bodova, Ukrajina je druga sa sedam poena, dok Poljska ima devet, a Belgija samo poen.

Na Svetsko prvenstvo prolazi prvoplasirana ekipa iz grupe, kao i četiri od pet najbolje drugoplasiranih reprezentacija.


STRELCI: 0:1 Petrov 16, 1:1 Zjuk 26. Dvorana u Beretufalu. Sudije: D.Sorensen (Danska), D.G.Nilsen (Danska), M.Koster (Danska).

UKRAJINA: Savenko, Farenjuk, Korsun, Šoturma, Šved. Abakšin, Lebid, Meljnuk, Pediaš, Semenčenko, Cupun, Zavertanji, Zjuk, Zvarič. Selektor Aleksandar Kovalenko

SRBIJA: Vulić, D.Tomić, Rosić, Lazarević, Rajčević. Aleksić, Marinković, Matijević, Nikolić, Petrov, Ramić, Simić, A.Tomić, Vasić. Selektor Dejan Majes

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar