Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Neka ovo bude početak jedne uspešne serije do kraja godine

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Švedsku u Beogradu rezultatom 4:1 u petom kolu divizije B u Ligi nacija.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je igrala napadački fudbal, šansa je bilo pregršt u oba poluvremena, a Aleksandar Mitrović je pokazao da spada u najbolju klasu svetskih napadača.

Problema u defanzivi jeste bilo na početku utakmice, činjenica je i da Švedska nije igrala u najjačem sastavu, ali piše se ubedljiva pobeda i što je još bitnije kvalitetna igra vredna pažnje, pogotovo na polovini rivala.

Ova pobeda je „orlovima“ izuzetno važna, a za to postoji više razloga.

Najpre, ovom pobedom Piksijevi izabranici ostali su u borbi za prvo mesto u grupi i plasman u A diviziju u kojoj igraju najbolje reprezentacije sveta.

Srbija sada ima 10 bodova, koliko i Norveška, koja je nakon preokreta u subotu poražena od Slovenije u gostima sa 2:1. Sve će se sada odlučivati u direktnom okršaju Srbije i Norveške u Oslu 27. septembra. Norvežani su u prvom meču u Beogradu odneli minimalnu pobedu, ali će ovo biti daleko važniji meč.

Ukoliko bude prva, Srbija može da obezbedi i drugi šešir kada su u pitanju kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo 2024. godine. To umnogome može olakšati put do narednog velikog takmičenja, iako to nije nikakva garancija za tako nešto. Srbija može da bude u drugom šeširu i ako bude najbolja drugoplasirana reprezentacija u B diviziji Lige nacija.

Foto: Pedja Milosavljevic

Takođe, ova pobeda Piksijevom timu znači i zbog samopouzdanja pred odlučujući meč u Ligi nacija, kao i pred put u Katar u novembru. Junski prozor nije bio baš bajan, ali je sada jasno da Srbija može da igra na najvišem nivou i da imamo čemu da se nadamo. Švedska nije naivna reprezentacija, redovni je učesnik velikih takmičenja i više je nego solidan rival za provere pred ono najvažnije.

Mitrović je pokazao klasu, Saša Lukić se nagradio prelepim golom, Filip Kostić je odigrao odličnu utakmicu sa obe strane terena, Dušan Tadić je radio skoro sve što se od njega traži, a ni Dušan Vlahović nije bio sporedna figura. Svako je imao svoju ulogu u timu, a Piksi je našao za zgodno da isproba i novu defanzivnu trojku.

Ovo je bio poslednji meč Srbije u Beogradu pred Mundijal u Kataru, a deca na tribinama su napravila više nego dobru atmosferu. Sve u svemu bio je to lep ispraćaj za „orlove“ ovog hladnog septembarskog dana, a deca su zasigurno sa stadiona ponela lepa iskustva.

BONUS VIDEO Atmosfera pred meč Srbije i Švedske

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar