Foto: Dejan Vukovic / Starsport

Desetak fudbalera FK Borac 1926 protestovalo je ovog petka ispred Gradske kuće u Čačku tvrdeći da im se duguje oko 150.000 evra na ime neisplaćenih zarada.

Protest je nekoliko dana ranije najavljen preko društvnih mreža, a o tome ste mogli da čitate i na portalu Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Iz Gradske uprave kažu da su ove godine uplatili 11 miliona dinara kao i sve obaveze predviđene budžetom kako za Borac, tako i za sve ostale sportske kolektive u gradu, prenosi „Žurnal“.

Fudbaleri su objasnili da nisu dobili plate za prethodna četiri meseca, te da im početka sezone nisu uplaćivani zdravstveni doprinosi i da im nije prijavljen staž.

Informacije sa dešavanja u Čačku prenosi i Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“.

„Za vreme protesta igrača FK Borac 1926 ispred Opštine Čačak, igrači su obavešteni da će ih u 13:30h posetiti Milun Todorovič gradonačelnik. Igrači su čekali gradonačelnika i upravo im je javljeno da neće doći, pojavili mu se simptomi koronavirusa na putu ka stadionu“, napisao je Poledica.

 

Ovo nije prvi put da fudbaleri Borca protestvuju, jer su u junu ove godine sa 25 bivših igrača sa kolegama iz FK Jagodina štrajkovali glađu takođe ispred Gradske kuće i to je bio prvi takav potez u istoriji ovog sporta.

Tada je nakon tri dana štrajk glađu prekinut, a kao razlog navedeno je, narušeno zdravlje igrača.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram