Snežana Čongradin Foto: N1

Novinarka lista "Danas" Snežana Čongradin dobila je uvredljive i preteće poruke na društvenoj mreži Fejsbuk, nakon izjave koju je dala agenciji FoNet. Pretnje sadrže direktne poruke i niz audio i video snimaka, a uputio ih je M. Č, tim menadžer jedne od mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

FSS se ogradio od svog zaposlenog, uz navođenje da sve što je izrekao putem društvenih mreža i foruma ne predstavlja zvanični stav FSS, niti poslovnu politiku FSS.

Nezavisno udruženje novinara Srbije o ovom incidentu je obavestilo Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal, podnevši krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti, navodi list „Danas“.

PROČITAJTE JOŠ

Incident se dogodio prošle nedelje, nakon emitovanja emisije agencije FoNet „Kvaka 23“, u kojoj je gostovala Snežana Čongradin, nakon čega joj je M. Č. poslao više uvredljivih poruka na Fejsbuku, upozoravajući je „da je ona sada njegova jedina briga“, kao i da je svojim nastupom „uvredila njegove pirane na suvom“.

Osim poruka, M. Č. je poslao niz audio i video snimaka na kojima se „čuje i vidi kako uvrdljivo komentariše izjavu Snežane Čongradin, pljujući televizor na kome je izjava puštena“.

Na video snimku se takođe vidi kako agresivno zamahuje ka ekranu tokom emitovanja izjave novinarke. Prema navodima lista, M. Č. je zaposlen u Fudbalskom savezu Srbije, gde radi kako tim menadžer jedne od mlađih selekcija.

„Danas“ je povodom incidenta kontaktirao FSS, ali su se u nacionalnoj fudbalskoj organizaciji ogradili od incidenata svog zaposlenog, uz objašnjenje da se FSS „kao sportska organizacija ne bavi političkim pitanjima“. U odgovoru je naglašeno da se FSS „izričito ograđuje od svega što je izrekao zaposleni M. Č. i sve što je izrekao putem društvenih mreža i foruma ne predstavlja zvanični stav FSS, niti poslovnu politiku FSS“.

„U slučaju da je M. Č. bilo kome od vaših zaposlenih uputio pretnje, FSS osuđuje takvo ponašanje kao neprihvatljivo. Ako se na osnovu dostupnih dokaza ispostavi da postoji osnov za disciplinsku odgovornost zaposlenog M. Č, FSS će pokrenuti odgovarajući disciplinski postupak pred nadležnim organima FSS“, navedeno je u odgovoru redakciji lista „Danas“.

Osim disciplinske, M. Č. bi mogao da snosi i krivičnu odgovornosti, imajući u vidu da je zbog navedenog incidenta Nezavisno udruženje novinara Srbije podnelo krivičnu prijavu Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, dostavljajući im sve dokaze o slučaju, kvalifikujući ga kao krivično delo ugrožavanje sigurnosti, ali Tužilaštvo po zakonu nije vezano tom kvalifikacijom.

BONUS VIDEO Policija privela navijača Partizana sa istoka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare