Dušan Vlahović
Dušan Vlahović; Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Dušan Vlahović rešeta u dresu Fjorentine, iako ga mnogi već zamišljaju u opremi drugih klubova - pre svih, Juventusa i Totenhema.

PROČITAJTE JOŠ

Momak koji će 28. januara 2022. proslaviti tek 22. rođendan, odavno je nova zvezda evropskog fudbala i afirmisan napadač, a zbog svojih ambicija, doveo je navijače Fjorentine u šizofrenu situaciju.

Ogorčeni su zbog njegovog odbijanja unosne ponude uprave, prema kojoj bi nadmašio legendarnog Gabrijela Batistutu i postao najplaćeniji igrač u istoriji kluba. Najvatreniji navijači su poslali poruku Vlahoviću da ne prilazi njihovoj tribini, ali „moraju“ da se raduju njegovim golovima – prethodnog vikenda je dao sve pogotke u pobedi nad Specijom (3:0), ima osam pogodaka u Seriji A (drugi je strelac lige, Ćiro Imobile iz Lacija ima gol više).

Vlahović za 21-godišnjaka pokazuje neverovatnu mentalnu snagu, sve svoje obaveze ispunjava profesionalno i golovi su posledica želje da pokaže da zaslužuje dres bogatijih i ambicioznijih klubova. Pre svega, Juventus se izdvojio kao favorit u trci za njegov potpis, naročito zbog činjenice da je Staroj dami potrebno osveženje posle kritičnih rezultata i pada na tek deveto mesto Serije A. Evropski mediji spekulisali su da su interesovanje pokazali još Atletiko Madrid i Mančester siti, s time da se odjednom Totenhem lansirao među favorite za transfer.

Fjorentina je rešila da ozbiljno „zateže“ u želji da što bolje zaradi, Vlahović joj to omogućuje golovima, a dolazak Antonija Kontea u Totenhem mogao bi da pomrsi račune torinskom gigantu. Italijanski stručnjak je praktično kao prvog pika i pre zvaničnog prelaska na klupu Pevaca postavio Vlahovića i uprava londonskog kluba imala je odmah pune ruke posla.

Foto: EPA-EFE/ETTORE GRIFFONI

Džo Barone, direktor Fjorentine, već se sastao sa Fabiom Paratićijem, prvim operativcem kluba iz Londona. Poznato je da Viola za sada traži između 60 i 70 miliona evra, a razgovori će biti nastavljeni u narednim nedeljama.

Ta cena može da postane još i više ukoliko Vlahović ostane u formi, a u kalendarskoj 2021. je postigao čak 24 gola u Seriji A. Odbio je ugovor po kojem bi dobio četiri miliona evra godišnje, trenutno njegova primanja iznose 800.000 evra na godišnjem nivou, a Juventus je pokazao spremnost da mu obezbedi 6 miliona evra po sezoni. Taj dogovor „koči“ samo trenutni klub, koji će dugo vagati pre konačne odluke i transfera.

Što se Vlahovića tiče, sigurno je da će naredni rođendan proslaviti u novom klubu, samo je pitanje da li će rizikovati sa odlaskom u Englesku, naročito jer je u Totenhemu trenutno komplikovana situacija i nije sigurno kakvu bi ulogu imao uz Harija Kejna, ukoliko on bude u planovima Kontea.

Postoji ozbiljan strah od greške koju je napravio Luka Jović, pa Italija i dalje deluje kao sigurnija opcija – tu je prošao „sito i rešeto“, već tri godine je stanovnik „Čizme“ i prevalio je ozbiljan put od razvojnog tima Fjorentine do najveće mlade zvezde Serije A.

Još jedna činjenica može da raduje i ljubitelje fudbala u Srbije pred meč odluke u kvalifikacijama za Mundijal – Vlahovića ni za milimetar nisu pomerili potezi kluba i navijača, nastavio je da trese mreže i nema sumnje da će i u Lisabonu 14. novembra imati motiv više da pokaže kako zaslužuje poziv giganata.

BONUS VIDEO Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar