Foto: Starsport/Pedja Milosavljevic

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je postupak protiv Marka Gobeljića, fudbalera Crvene zvezde, zbog incidenta posle finalnog susreta Kupa protiv Partizana (4:3 posle penala).

Desni bek šampiona crveno-belih je u finalu Kupa Srbije postupio krajnje nesportski i nikako u skladu sa renomeom dresa koji nosi.

PROČITAJTE JOŠ

Posle penal serije, u trenucima slavlja, Gobeljić je na kratko skinuo šorts ispred Vladimira Stojkovića, golmana Partizana, koji je u najavi derbija rekao „da ga siluju“ ukoliko „parni valjak“ ne osvoji trofej. Službena lica evidentirala su incident na licu mesta, odmah je reagovao pomoćni sudija, na čiju intervenciju je i glavni arbitar Srđan Jovanović pokazao crveni karton.

Do naredne sednice Disciplinske komisije FSS, prvotimac Zvezde dužan je da dostavi pisano izjašnjenje o okonostima incidenta. Izvesno je da Gobeljića, s obzirom na težinu prekršaja, značaj utakmice i žestoku reakciju javnosti, očekuje teža kazna.

Posle skandaloznog poteza regovala je i Crvena zvezda, najavljujući da će Gobeljić biti sankcionisan, na osnovu klupskog disiplinskog pravilnika. Tačno osam dana nakon događaja, crveno-beli nisu odredili visinu kazne svom prvotimcu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare