Podeli
Foto: EPA/Marcelo Sayao

Fred, brazailski fudbaler, potpisao je dvogodišnji ugovor sa Fluminenseom, a odlučio je da u Rio de Žaneiro doputuje biciklom, što će biti i putovanje u humanitarne svrhe.

Fred je poslednje dve godine igrao za Kruzeiro, a u nedelju je potpisao ugovor sa svojim starim klubom Fluminenseom. On je krenuo iz mesta Kongonhas, 80 kilometara udaljenog od Belo Horizontea i biciklom će preći 600 kilometara do Rija, u sklopu “Tur d’ Fred”.

PROČITAJTE JOŠ:

U pratnji ekipe i svog trenera za ovaj poduhvat, Fred će voziti malim i zemljanim putevima, pošto želi da izbegne teretni saobraćaj na glavnim putevima, ali i okupljanje navijača.

Putovanje će trajati pet dana, a Fred želi da pomogne 4.000 siromašnih porodica tako što će im nabaviti hranu i neophodne proizvode, ali i prikupiti novac.

On je rekao da će ponuditi korpu sa hranom za svaki pređeni kilometar i pokrenuo je akciju putem interneta za donacije ugroženom stanovništvu, teško pogođenom pandemijom koronavirusa.

Njegov cilj biće dolazak u trening centar Fluminensea.

Olimpijski odbojkaški šampion iz 2004. godine Nalbert ponudio je Fredu da ga prati nekoliko kilometara, iako je, kako je rekao, navijač Flamenga, velikog rivala Fluminensea.

Fred (38) je karijeru počeo u Atletiko Mineiru, igrao je za Lion, Kruzeiro i Fluminense, sa kojim je od 2009. do 2016. godine osvojio dve šampionske titule. Sa Lionom je osvojio šest trofeja, od kojih tri šampionske titule.

Za reprezentaciju Brazila odigrao je 39 utakmica, postigao 18 golova i osvojio Kup Amerike (2007) i Kup Konfederacija (2013).

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar