Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Kristijano Ronaldo je pre dve godine postao član ekipe Juventusa, ali malo je nedostajalo da umesto u Torinu završi u Milanu.

Masimilijano Mirabeli, bivši sportski direktor Milana, tvrdi da je Portugalac imao dogovor sa „roso-nerima“ i sve bi bilo u redu da bivši vlasnik Milana, Li Jonghong nije odustao od transfera.

PROČITAJTE JOŠ:

Kao što je poznato, Ronaldo je za 117 miliona evra prešao u redove prvaka Italije, ekipe Juventusa, gde je i sada.

U izjavi za „Sportitalia“, Mirabeli kaže da bi Ronaldo sada bio igrač Milana, da je sadašnja uprava bila tada na čelu kluba.

„Tada smo razgovarali sa agentom Žoržem Mendešom, znali smo da bi moglo da bude problema sa Realom ili Ronaldom. Uradili smo sve, ali su kineski vlasnici blokirali dogovor jer im navodno nije bilo finansijski isplativo. Sa današnjim vlasnicima, Kristijano bi sigurno bio igrač Milana“, rekao je Mirabeli.

Po odlasku kineskih vlasnika, klub je u julu 2018. preuzeo američki investicioni fond „Eliot Menadžment“. Mirabeli je takođe otkrio da su pokušali da na mesto trenera dovedu Antonija Kontea.

„Bio sam ponosan na svoj izbor, Đenara Gatuza, zbog njegovog profesionalizma, ozbiljnosti i ljubavi prema klubu. Kineski vlasnici nisu bili saglasni sa mnom, mislili su da je to korak unazad, ali sam im objasnio da je Rino trener budućnosti. Radio je u Grčkoj, Seriji C i Seriji B i to mi je bilo dovoljno. Pričali smo i sa Konteom, otvoreno o svemu. Taj razgovor nije rezultirao dogovorom“, zaključio je Mirabeli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar