Franc Bekenbauer Foto:EPA-EFE/MARIJAN MURAT

Teška zdrastvena situacija je već dugo bila primetna kod Bekenbauera

Svetski fudbal duboko je potresla vest da je čuveni Franc „Kajzer“ Bekenbauer preminuo u nedelju, dok je dan kasnije objavljena vest o njegovoj smrti.

Bekenbauer je u trenutku smrti imao 78 godina, a njegovo zdravstveno stanje već dugo nije bilo dobro.

PROČITAJTE JOŠ:

Smrt njegovog sina Štefana 2015. godine, koji je svojevremeno bio na probi u Crvenoj zvezdi, sve ove godine nije mogao da preboli.

Štefan je imao tek 21 godinu kada je došao je na probu u Zvezdu 1990. sa namerom da se dokaže. Odigrao je čak i jedan prijateljski meč protiv nižerazrednog Palilulca, a tada je dao i intervju za renomirani list „Tempo“.

„Zašto sam otišao iz SR Nemačke? Zato što je tamo veoma teško mladim igračima. Igra se tvrdo, na snagu. Tehnika i znanje su u drugom planu. Dominiraju oštri i iskusni igrači. I još nešto: prezime Bekenbauer je za mene ogroman teret koji sam osećao od početka fudbalske karijere. Svi me gledaju kao „Kajzerovog“ sina. Očekuju valjda da odmah igram kao on i traže mi mane. Očekivanja su bila velika i to breme me je nateralo da razmišljam o odlasku“, pričao je nekada Štefan.

Od smrti sina, legendarni Franc se borio sa Parkinsonovom bolešću, demencijom, a imao je i nekoliko operacija srca, mučilo ga je i oko…

„Franc Bekenbauer se povukao iz javnosti već neko vreme. Smrt njegovog sina Stefana (46), 2015. godine kao i glasine (oko mita) vezane za Mundijal 2006. (koji je održan u Nemačkoj) uzeli su danak“, piše nemački „Bild“.

Takođe, nemački mediji pišu da se Bekenbauer mučio poslednjih dana života, te da već dugo nije imao mira.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar