Foto: Tanjug / AP Photo/Bruna Prado

Meč je rešen tek posle velike drame.

Fudbaleri Fluminensea postali su šampioni Južne Amerike posle velike pobede nad Bokom Juniors u subotu uveče na Marakani u Rio de Žaneiru 2:1 posle produžetaka.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč neverovatne energije završen je posle dodatnih 30 minuta, a odlučen je golom Džona Kenedija u 99. minutu, dok su tokom napete utakmice viđena i dva crvena kartona, nekoliko situacija u kojima su ekipe tražile penale i nisu ih dobijale.

Uvertira za utakmicu bio je ogroman broj argentinskih navijača koji su došli u Brazil, iako mnogi od njih nisu imali ulaznicu za utakmicu.

Fluminense je od starta probao da preuzme inicijativu i da nešto više drži loptu, dok je Boka čekala svoju šansu iz kontre.

Koliko meč znači i jednima i drugima videlo se po tome što su već posle desetak minuta izbile prve čarke, dok je Boka posle petnaestak minuta prva zapretila.

Imao je Migel Merentijel priliku da se proslavi u očima navijača kluba sa „Bombonjere“, ali je gađao pravo u golmana Fabija.

Za to vreme je Fluminense uglavnom jalovo napadao, pa mu posed nije značio mnogo, dok je Boka u 32. minutu mogla da bude i opasnija u akciji Franka Fabre i Edinsona Kavanija.

Četiri minuta kasnije viđen je i prvi gol, a Fluminense je preko Ermana Kana poveo sa 1:0. Kano je iz prve gađao po zemlji na asistenciju Kena i Brazilci su imali gol više u džepu.

Ispostaviće se da im nije dovoljan, mada se na pauzu otišlo s nepromenjenim rezultatom. Pitao se ponešto i tim Boke, mada je Fluminense u 62. minutu tražio penal kada je Fabra spustio ruku na Kana, a kolumbijski sudija Vilmar Rodan rekao „ne“ na zahtev o jedanaestercu.

Luis Advinkula je onda u 73. minutu podsetio šta je klasa, kada je držao loptu u nogama i kaznio činjenicu da mu niko od proitvnika nije prišao da ga zatvori.

Raspalio je po lopti levicom i pogodio sam ugao gola za 1:1 i napetih dvadesetak minuta do kraja regularnog dela meča. Dvadesetak minuta u kojima neće biti pobednika mada je Merentijel pred nadoknadu imao jedan opasan udarac.

U tim trenucima se na terenu već nalazio Džon Kenedi, koji je ušao umesto Gansa u 80. minutu i tada je dobio i prvi žuti karton zbog oštrog starta.

Ovaj momenat je bitan jer je Kenedi u 99. minutu postigao pogodak za Fluminense na maestralan način. Keno mu je spustio loptu glavom, Kenedi je natrčao i raspalio po lopti za 2:1.

Samo minut, minut i po kasnije, kada je završena VAR provera da se vidi da li su Keno ili Kenedi bili u ofsajdu, sudija je prišao Kenediju i pokazao mu crveni karton.

Ni tu nije bio kraj drami i tenzijama, jer je na isteku vremena prvog produžetka došlo do opšteg meteža kada su se igrači dva tima sukobili zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, a fudbaleri Boke su tražili penal.

Fabra je tada ošamario jednog od protivničkih igrača i dobio je crveni karton, ostavivši svoj klub na cedilu, pošto je sudija poravnao broj fudbalera na terenu na po deset, posle VAR intervencije.

Fluminense je imao šansu da u drugom produžetku, u 114. minutu sve reši i otkloni sve dileme, ali je Klaudio Rodriges Gomeš pogodio stativu i lopta se umalo odbila u mrežu Boke.To se nije desilo, Brazilci su strepeli još nekoliko minuta, ali su na kraju osvojili toliko željenu titulu prvaka Južne Amerike.

Ovo je Fluminenseu prvi trofej prvaka južnoameričkog kontinenta, pa je titula ostala u Riju, jer je Flamengo prethodno držao taj trofej.

BONUS VIDEO: Ronaldov gol protiv Al Kaleja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar