Foto: Starsport

Fudbaleri Rada i Crvene zvezde odigrali su nerešeno, 2:2 u meču 35. kola Superlige Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Da Superliga bira utakmicu sezone, duel Rada i crveno-belih bi gotovo sigurno bio jedan od najozbiljnijih, ako ne i najozbiljniji kandidat za to priznanje.

Počelo je žestoko pred golom Rada, Milan Pavkov je promašio dve odlične šanse u prvih desetak minuta, nadovezali su se Gajić, Falko, a upravo je Italijan pogodio mrežu za 1:0 u 31. minutu, nakon asistencije Ivanića.

Kada je Pavkov nakon šuta Gajića i odbrane Kahrimana sproveo loptu u mrežu, činilo se da će Zvezda rutinski slaviti.

Umesto toga, već u narednom napadu Mladenović je smanjio na 2:1 nakon prelepog driblinga kojim je iz igre izbacio Gobeljića. To je bila najava naleta Rada koji je preko Kaluđerovića mogao do poravnanja, ali je prvo pogodio stativu, a potom bio zamalo neprecizan.

Gde su stali u prvom, nastavili su u drugom poluvremenu, ređale su se prilike, mašili su Busnić, Šarić, ali je upravo Šarić nakon lepe akcije i dobrog prijema pored Gajića uspeo da savlada Borjana.

Zvezda je preuzela inicijativu, imali su odlične prilike Bakajoko i Falčineli, ali su obojica iz sjajnih situacija loptu poslali preko gola, pa je susret završen 2:2.

Mogao je i Rad do pobede, ali je udarac Busnića u poslednjoj sekundi izblokiran.

Na kraju, remijem je prekinuta serija Zvezde od čak 26 pobeda, dok je Rad ovim neočekivanim bodom došao do 43. od početka sezone, pa ga samo jedan deli od Voždovca, Proletera i Radničkog iz Niša, a dva od Javora iz Ivanjice.

Superliga Srbije, 35. kolo

Rad – Crvena zvezda 2:2 (1:2)

Strelci: Mladenović u 44, Šarić u 74. za Rad, Falko u 31, Pavkov u 43. minutu za Zvezdu

Stadion: Kralj Petar Prvi, Beograd; Bez publike; Glavni sudija: Nenad Minaković; Pomoćnici: Živin, Šutulović, Đorđević.

Rad: Kahriman – Đorić, Ciger, Mladenović, Busnić, Šarić (od 75. Damjanović), Blažić, Stojisavljević, Karaklajić (od 65. Jovanović), Tučević, Kaluđerović. Trener: Milan Milanović

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Degenek, Pankov, Gobeljić, Petrović (od 75. Sanogo), Nikolić (od 60. Srnić), Ivanić, Gavrić (od 60. Bakajoko), Falko (od 75. Krstović), Pavkov (od 60, Falčineli). Trener: Dejan Stanković

Foto: Sofascore

Superliga, 35. kolo

Sreda

Inđija – Mačva 2:2 (1:0)

Partizan – TSC 3:1 (0:0)

Vojvodina – Radnički 0:0

Zlatibor – Metalac 1:0 (1:0)

18:05 Rad – Crvena zvezda

Utorak

Bačka – Novi Pazar 0:1 (0:1)

(Aganspahić 7)

Javor – Proleter 1:1 (1:0)

(Ilić 21 – Knežević 51)

Mladost – Voždovac 1:0 (1:0)

(Šatara 45+1)

Napredak – Čukarički 1:0 (0:0)

(Milošev 90+1)

Radnik – Spartak 2:0 (0:0)

(Makarić 85 penal, 90+6)

 

Kraj

Remi na Banjici, 2:2.

90′ Počela je sudijska nadoknada

Četiri minuta nade za Zvezdu da može do pobede.

88′ Ni Falčineli nije bio ništa bolji

Nakon odbitaka u kaznenom prostoru lopta je stigla do Falčinelija, pokušao je Italijan da prebaci Kahrimana, ali je umesto u gol lopta otišla preko prečke.

86′ Katastrofalan šut Bakajoka

Zvezda je imala šansu da dođe do novog vođstva preko Bakajoka, ali je jednu visoku loptu koju je uhvatio na volej sa peterca poslao „nebu pod oblake“ umesto u mrežu.

85′ Loš šut Pankova

Moglo je da bude opasno, ali je Pankov loptu poslao visoko preko prečke, pa je ostalo 2:2.

82′ Faul nad Krstovićem

Fauliran je Crnogorac na ivici kaznenog prostora, pa će Zvezda imati sjajnu šansu. Trninić je ušao na teren umesto Đorića, dok je Mladenovića zamenio Gazivoda.

78′ Bakajoko upropastio priliku za vođstvo

Duga lopta sa polovine Zvezde koju je Seku Sanogo uputio „izbacila“ je Bakajoka samog ispred Kahrimana, ali je bivši fudbaler Intera očajno primio loptu, tačnije pogodila ga je u koleno i pobegla mu.

75′ Izmene u oba tima

Damjanović je zamenio Šarića u Radu, dok je Stanković na teren poslao Sanoga i Krstovića.

74′ Rad stigao do izjednačenja, Šarić zatresao mrežu Borjana

Brz napad, lopta za Šarića, dribling kojim je izbacio Gajića i sjajan udarac, 2:2.

70′ Jovanović „zagrejao dlanove“ Borjanu

Rad je u tri pasa došao do kaznenog prostora, šutirao je Jovanović, Borjan je odreagovao na vreme i sprečio drugi gol u svojoj mreži. Usledila je kontra Zvezde, Gobeljić je šutirao, Kahriman odbranio i poslao loptu u korner. Centrirao je Ivanić iz ugla, ali nije bilo opasnosti po Kahrimana.

Foto: Starsport

68′ Mirniji period utakmice

Iako obe ekipe igraju otvoreno, u poslednjih nekoliko minuta nema ozbiljnijih šansi, igra se uglavnom odvija na sredini terena.

66′ Menja i Milanović

Karaklajić je napustio igru, šansu je dobio Jovanović.

60′ Trostruka izmena Stankovića

Bakajoko, Srnić i Falčineli su na terenu, dok su iz igre izašli Gavrić, Nikolić i Pavkov.

56′ Degenek spasao Zvezdu

Dobru akciju izveli su igrači Rada, lopta je stigla do Šarića koji je uspeo da je proturi pored Borjana, ali je Degenek izbacio sa gol-linije i sprečio poravnanje.

52′ Novi udarac Busnića, Borjan brani

Otvorena utakmica, šanse na obe strane, pa je Busnić sa ivice kaznenog prostora šutirao, ali ponovo je Borjan bio odlično postavljen.

50′ Sjajna šansa za Falka

Mogao je Italijan da se po drugi put upiše u strelce, ali je njegov udarac iz kaznenog prostora Kahriman uspeo da zaustavi, pa je ostalo 2:1.

48′ Prva šansa za Rad u drugom delu

Slično kao Busnić u prvom delu, šutirao je Šarić, Borjan ju je samo ispratio pogledom, ali je ona otišla pored gola. Minut kasnije, ponovo je Šarić mogao ozbiljno da ugrozi Borjana, ali nije uspeo, tačnije njegov šut je završio u rukama Zvezdinog golmana.

$6′ Počelo je drugo poluvreme

45′ Kraj prvog poluvremena

Zvezda ima gol prednosti nakon prvog dela.

44′ Rad odmah uzvratio, Mladenović za 2:1

Više puta je Mladenović uspeo da „probije“ pored Marka Gobeljića, ovog puta se izborio za prostor za šut i plasirao loptu pored nemoćnog Borjana.

Foto: Starsport

43′ Konačno Pavkov, Zvezda vodi 2:0

Prvih pet nije ušlo, jeste šesti pokušaj Milana Pavkova, i to nakon još jedne odbrane Gajićevog poušaja i odbijene lopte Kahrimana praktično pravo na nogu visokog napadača.

38′ Kaluđerović mogao da preokrene rezultat

Prvo je nekadašnji napadač crveno-belih pogodio stativu udarcem sa oko 30 metara, da bi minut kasnije šutirao sa peterca, ali je Borjan pročitao njegovu nameru i sprečio gol.

34′ Borjan sprečio izjednačenje

Mogao je Rad ekspresno do poravnanja, Mladenović je sjajnim driblingom „izbacio“ iz igre Gobeljića, došao nadomak kaznenog prostora, ali je njegov šut Borjan uspeo da preusmeri u korner.

Foto: Starsport

31′ Zvezda konačno naplatila inicijativu, Falko zatresao mrežu Rada

Odličnu loptu dobio je Mirko Ivanić sa sredine terena upravo od Falka u „leđa“ odbrani Rada, pogledao gde su saigrači, pronašao Falka, a Italijan nakon jedne varke poslao loptu u gol za 1:0.

26′ Pripretio i Rad preko Busnića

Nakon dobijene lopte sa desnog boka Busnić je šutirao, Degenek odlučio da pusti loptu da mu prođe kroz noge. Zbunio je Borjana, ali je na sreću po crveno-bele dobro procenio da će završiti daleko od gola. Da je procena bila malo lošija a lopta išla u okvir gola, gotovo sigurno bi Rad poveo, jer je Borjan bio na „krivoj nozi“, dok je šut bio dovoljno jak da ne bi uspeo da reaguje na vreme.

21′ Zvezda stisla pedalu gasa do kraja

Nalet crveno-belih je takav da je gotovo nemoguće postići i napisati sva dešavanja. Centaršut Ivanića, udarac Falka glavom, lopta je otišla preko gola, ostalo je 0:0.

Foto: Starsport

20′ Pavkov 0/4

Nakon faula nad Gobeljićem i centaršuta Nikolića Pavkov je iskoristio lošu ofsajd zamku, šutirao neometan sa peterca, ali je loše zahvatio loptu i poslao je pored gola.

17′ Ponovo Pavkov u dobroj poziciji, Kahriman nesiguran ali nema gola

Treći put za 17 minuta Pavkov je naterao Kahrimana da reaguje, ovog puta nakon pasa sa desnog krila. Šutirao je sa peterca, Kahriman bio nesiguran, ali je uspeo da zaustavi loptu pre nego što je završila u mreži. Odmah su igrači Zvezde došli do lopte, Gavrić je bio u duelu sa Cigerom, pao je, ali nije bilo penala.

Foto: Starsport

13′ Nova šansa za Zvezdu

Šutirao je Ivanić, ali je lopta nezgodno odskočila pri šutu i otišla pored gola.

12′ Veliki promašaj Gavrića

Dobio je krilni fudbaler Zvezde loptu na oko sedam-osam metara od gola Rada, ali je veoma loše šutirao, pa je lopta završila visoko preko gola a na semaforu ostalo 0:0.

10′ Bez uzbuđenja u poslednjih par minuta

Zvezda je krenula silovito, ali nakon dve promašene šanse i četiri kornera u prva dva minuta, nisu izabranici Dejana Stankovića uspeli da ugroze Kahrimana.

4′ Strahovit početak Zvezde, Kahriman odbranio udarce Pavkova

Izboro je korner Gajić, Falko centrirao, Pavkov sjajno skočio ali je Kahriman na gol-liniji zaustavio loptu. Ona se nakon gužve odbila ka Falku, Italijan je ponovo odlično centrirao, Pavkov ponovo dobro šutirao, ali je i ovog puta Kahriman bio na visini zadatka.

Foto: Starsport

2′ Zvezda odmah pripretila

Izborili su nakon akcije Gajića i Gavrića korner, ali nije bilo veće opasnosti po nekadašnjeg čuvara mreže crveno-belih koji sad igra za Rad, Damira Kahrimana.

Dobro došli na prenos meča 35. kola između Rada i Crvene zvezde, a dešavanja sa Banjice možete da pratite na portalu Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram