Mančester siti Livrepul fudbal utakmica
Foto: TANJUG/AP Photo/Frank Augstein

Zvuči neverovatno, ali...

Fudbalski klub Barselona u poslednje vreme igra po sistemu toplo-hladno, mada je možda bolji opis vrelo-ledeno, s obzirom na to da se partije kreću od fantastičnih do neshvatljivo loših.

PROČITAJTE JOŠ...

U Primeri su drugi sa tri boda zaostatka u odnosu na Real Madrid nakon ubedljivog poraza u El klasiku tokom kog gotovo da nisu ozbiljnije ugrozili gol rivala, dok su u Ligi šampiona u krajnej nezavidnom položaju, pošto dva kola pre kraja imaju tri boda zaostatka u odnosu na Inter na drugoj poziciji, a preostale su još utakmice protiv Bajerna i Kataloniji i Viktorije Plzenj.

Utakmica protiv Bajerna je biti ili ne biti za ekipu Ćavija Ernandeza, sve sem pobede znači i izvesnu eliminaciju, dok trijumf donosi nadu da će u završnih 90 minuta uspeti da se dokopaju jednog od prva dva mesta. U suprotnom, sledi selidba u Ligu Evrope.

Iako bi bili favorit za titulu, jasno je da su u Kataloniji nezadovoljni takvim razvojem situacije, pa spremaju veliku promenu na klupi.

Navodno, postoje tri želje koje bi trebalo da naslede Ćavija Ernandeza. Prva je Tomas Tuhel, doskorašnji šef struke Čelsija koji je ostao bez posla zbog loših rezultata „plavaca“, ali je sa timom sa Stamford Bridža pre dve sezone uspeo da osvoji Ligu šampiona.

Drugi je Marselo Galjardo, nekadašnji reprezentativac Argentine i fudbaler Pari Sen Žermena, Monaka i River Plejta, koji je od 2014. godine na klupi ovog argentinskog tima, ali je najavio odlazak. Inače, 2015. godine proglašen je za petog najboljeg trenera na svetu od strane IFFHS, organizaciej zadužene za fudbalsku istoriju i statistiku.

No, njih dvojica su tek B opcija.

Prvo ime koje žele na klupi Barselone jeste – Jirgen Klop.

Trener Liverpula je proteklih nedelja po prvi put otkako je stigao na Enfild došao u susret sa povicima da napusti klub, mnogima se uprkos nekoliko sjajnih pobeda ne sviđa kako Liverpul igra, a utisak je i da postoji određena doza zamora. Na tu kartu želi da igra i Barselona, koja veruje da bi Klopu mogla da pruži novi izazov, kao i da bi Nemac mogao da donese neku novu energiju timu koji se već neko vreme nalazi u takozvanoj „sivoj zoni“ i ne uspeva iz nje ga izađe.

Nije poznato kada bi moglo da dođe do promene, ali katalonski El Nasional tvrdi da je ideja već poodmakla. Zasad je najbliži Tuhel, koji bi mogao da posluži i kao prelazno rešenje sa ciljem da Klop bude sačekan do leta pred početak sezone 2023/2024.

BONUS VIDEO Borusija šokirala Bajern, svi golovi iz velikog nemačkog derbija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar