Dušan Vlahović
Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Status Dušana Vlahovića u Fjorentini još je pod znakom pitanja zbog toga što odbija novi ugovor, a tim povodom oglasio se predsednik Roko Komiso.

PROČITAJTE JOŠ

Vlahović je želja velikog broja klubova, ugovorom je vezan za Violu, ali je pitanje kako će se dalje sve odvijati.

„Od dolaska u Firencu uvek sam obećavao našim fanovima da ću biti iskren prema njima i da nikada neću davati obećanja koja ne mogu da ispunim. Zato bih želeo da dam nove informacije u vezi sa pitanjem o kojem se poslednjih meseci mnogo govorilo i pisalo, a to je obnavljanje ugovora Dušana Vlahovića. Kao što znate, Fjorentina je igraču dala veoma važnu ponudu, predlog ugovora koji bi ga učinio najplaćenijim igračem u istoriji kluba.

Naša ponuda je takođe vremenom u nekoliko navrata poboljšavana kako bi se ispunili zahtevi i Dušana i njegovog tima, ali uprkos našim naporima, predlog za obnovu nije prihvaćen.

Ovih nedelja koliko sam ovde u Firenci, lično sam pokušao da pronađem rešenje koje bi moglo da obraduje igrača i klub, ali, na moju veliku žalost, svaki naš pokušaj i trud nisu nagrađeni.

Meni i Fjorentini preostaje samo da uzmemo u obzir volju igrača i njegovog tima, i shodno tome identifikujemo izvodljiva i adekvatna rešenja u kratkom roku za nastavak ove nove i uzbudljive sezone na najbolji mogući način. U svakom slučaju, Dušan Vlahović ima ugovor koji ga vezuje za Fjorentinu u narednih 21 mesec i sigurni smo da će igrač, kako je to uvek pokazivao, dati svoj doprinos kako bi pomogao timu da ostvari svoje ciljeve, pokazujući profesionalnost koju ima otkad je stigao u Firencu, uz najveće poštovanje prema našim navijačima, saigračima, treneru i čitavom klubu koje ispoljava“, naveo je Komiso.

Vlahovića ugovor vezuje do 2023. godine, a Komiso je već pričao o sumama.

„Ne znam da li će Vlahović potpisati novi ugovor. Ponudili smo mu 40 miliona bruto za pet godina, najveći ugovor u istoriji Fjorentine, više od Batistute i Ruija Košte. On rizikuje… Ja postajem nervozan“, rekao je nadavno predsednik Fjorentine.

Prethodnog leta se najčešće pominjalo da bi Vlahović mogao da zaduži opremu Atletiko Madrida.

BONUS VIDEO Gol Filipa Kostića protiv Bajerna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar