Foto: EPA-EFE/Stuart Franklin

Filip Kostić, srpski internacionalac i krilni igrač Ajntrahta iz Frankfurta dao je veliki doprinos velikom uspehu kluba ove sezone.

Ajntraht koji se lani mučio sa formom i bio tek deveti u Bundesligi, ove sezone je procvetao, a Kostić je integralni deo tog uspeha.

PROČITAJTE JOŠ:

Klub je u utorak objavio da posle 26 kola nikad više bodova u svojoj istoriji nije imao, jer trenutno zauzima četvrto mesto sa 47 bodova.

Petoplasirana Borusija Dortmund ima četiri boda manje, a trećeplasirani Volfsburg četiri boda više od Ajntrahta.

Kad se pogleda učinak pojedinaca, velika zasluga pripada Kostiću, jer je od 56 postignutih golova kluba, on učestvovao kod 16, što je skoro trećina.

Filip je postigao četiri pogotka, a namestio je još 12 asistencijama i posebno je proradio u prolećnom delu sezone kad je Ajntraht proigrao bolje.

Deo sezone je proveo mučeći se zbog povrede pa je do januara imao tek jednu asistenciju. Onda se u klub vratio Luka Jović, a Kostić je protiv Šalkea počeo da se nameće i tada je podelio dve asistencije.

 

Ajntraht je od tog trenutka dobio moćno pojačanje u sopstvenim redovima i Kostić je počeo da igra na vrhunskom nivou, što se odrazilo i na spomenuti, istorijski rezultat kluba.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar