Filip Kostić; Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Filip Kostić, reprezentativac Srbije i fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta, završio je saradnju sa dugogodišnjim menadžerom i jednom od najmoćnijih agenata, Falijem Ramadanijem.

Nesvakidašnja situacija u svetu fudbala… Ipak, dogodila se, ali je glavno pitanje gde je, zapravo, puklo na relaciji igrač-agent.

Odbijanje ponuda Lacija, pogrešna imejl adresa Ajntrahta, propao transfer, bojkot treninga… Skoro zvuči kao dobar scenario za sportski film.

PROČITAJTE JOŠ

Prema pisanju nemačkog „Bilda“, agencija „LIAN Sports“ neće više voditi računa o karijeri srpskog reprezentativca. Kako se navodi, razlog prekida saradnje leži u neuspelom transferu Kostića u Lacio koji je bio u opticaju do poslednjeg dana prelaznog roka ovog leta.

Srpski krilni napadač želeo je po svaku cenu da se preseli u Rim, posle sjajnih sezona u dresu Ajntrahta, u koji je prešao leta 2018. godine. Jednostavno, došlo je vreme za promenu sredine i nove izazove, iako je imao ugovor do leta 2023, a Lacio je bio prilično odlučan u nameri da ga dovede za sumu od 10 miliona evra plus bonusi.

Čak je bivši igrač Radničkog iz Kragujevca, Groningena, Štutgarta i Hamburga u jednom trenutku bojkotovao treninge, po svemu sudeći prema nagovoru sada već bivšeg menadžera.

Kako piše „Bild“, Kostić krivi upravo Ramadanija zbog loših saveta koje je dobio oko stupanja u štrajk, čime je navodno trebalo da pogura transfer u Lacio. Međutim, desilo se potpuno suprotno, a posredi se našla i greška sa imejl adresom, a i u tome se pojavljuje i ime poznatog agenta.

Fali Ramadani; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ko je Fali Ramadani?

Ramadani spada među najuticajnije agente kao član agencija „LIAN Sports“ zajedno sa Nikolom Damjancem, a od zvučnijih imena se bavi karijerama Anta Rebića i Luke Jovića. Brinu i o velikim svetskim zvezdama poput Federika Kjeze, Liroja Sanea ili Kalidua Kulibalija. Oni se često spominju u domaćem fudbalu, a postali su popularni kada su uspevali da prodaju domaće fudbalere izuzetno mlade i da im završavaju transfere u lige petice. Ovaj dvojac brine i o karijerama Nikole Milenkovića, Miralema Pjanića, Nikole Maksimovića, Adema Ljajića, Stevana Jovetića, Matije Nastastića… Smatraju se najmoćnijim dvojcem u srpskom fudbalu.

Prema informacijama koje su stizale i iz Nemačke i iz Italije, transfer je propao zbog pogrešne adrese na koju je stigao imejl sa ponudom, a navodno su rukovodeći ljudi kluba iz Frankfurta namerno poslali pogrešnu adresu kako bi onemogućili odlazak Kostića u Rim. Rečeno mu je kako zvanična ponuda Lacija zapravo nikada nije ni stigla na njihovu adresu.

Srpski reprezentativac bio je toliko razočaran razvojem događaja, do transfera nije došlo, Ajntraht je odbio sve ponude Lacija, nije ništa pomoglo u nameri da se dođe do dogovora. Zato Kostić čak nije došao na trening pred utakmicu sa Arminijom i nije putovao u Bilefeld sa ekipom.

Zbog toga ga je klub žestoko kaznio nakon čega je ipak došlo do pomirenja.

„Volim Ajntraht i zahvalan sam klubu na svemu što imam. Nisam bio mentalno spreman da igram protiv Arminije, nisam stupio u štrajk. Izvinjavam se navijačima jer su bili pogrešno informisani i zahvalio bih članovima tima na podršci. Pojedinci meni duguju izvinjenje, ali nemam vremena sada da se bavim tim, jer je pred nama teška sezona. Ostaću jak i nastaviću da se borim za klub, potreban sam timu. Ajntraht je iznad svega“, poručio je Kostić početkom septembra.

Nastavio je da igra za Ajntraht, posle reprezentativne pauze opet pruža odlične partije, na poslednje dve utakmice u Bundesligi upisao je po gol i asistenciju, protiv Štutgarta (1:1) odnosno Volfsburga (1:1).

BONUS VIDEO Gudelj: Džaja me bolesnog zvao u Zvezdu, išao sam kod vračara da se lečim

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare