Foto: EPA-EFE/Malton Dibra

Svetska fudbalska asocijacija FIFA pokreće istragu zbog nemilih scena koje su se desile na utakmicama između Engleske i Mađarske, odnosno Albanije i Poljske.

U Tirani su albanski huligani napali igrače Poljske i prekinuli su meč, nakon šot je Poljska povela u 77. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je sa tribina poletelo mnogo predmeta ka Poljacima koji su se radovali. Između ostalih predmeta, tu su bile i flaše i druge sitnije stvari.

Uz to je bilo uvreda i na račun Srbije, zastava sa natpisom „J*** Srbiju“, a huligani su u sačekuši napali i desetak poljskih navijača pre meča.

Kada je reč o meču Engleske i Mađarske, navijači gostiju su se na Vembliju potukli sa policijom, a FIFA najavljuje da će oba slučaja biti ispraćena na odgovarajući način.

„FIFA snažno osuđuje incidente koji su se desili na utakmicama Engleske i Mađarske i Albanije i Poljske. Hteli bismo da istaknemo da naša pozicija ostaje čvrsta u odbacivanju bilo kojih formi nasilja, kao i diskriminacije i zlostavljanja. Imamo nultu toleranciju za takvo ponašanje u fudbalu“, navode iz FIFA.

Mađari su prozivali Engleze zbog klečanja pred meč i ljutito su im gestikulirali. Kod sebe su imali i transparent protiv klečanja.

Tokom meča je dvadesetak policajaca i grupa redara ušla u tuču sa navijačima, a neki od njih su završili krvavih glava.

Foto: EPA-EFE/Leszek Szymanski

BONUS VIDEO: Gol Dušana Vlahovića kojim je Srbija povela 2:1 protiv Azerbejdžana

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar