Aleks Ferguson
Foto: EPA/LINDSEY PARNABY

Aleks Ferguson, legendarni trener Mančeter junajted, otkrio je za kojim transferom najviše žali u trenerskoj karijeri, a u pitanju je jedan od omiljenijih igrača u Engleskoj.

PROČITAJTE JOŠ

Čuveni strateg je istakao da žali zbog Pola Gaskojna, sa kojim su „crveni đavoli“ pregovarali u toku 1988. godine. Godinama kasnije će kontroverzni Englez napisati da je zaista obećao Fergiju da će doći na „Old Traford“, a onda se sve promenilo.

Ferguson je sada ispričao svoju verziju priče.

„Sve se uvek vraća na jedno ime, a to je Pol Gaskojn. Bio je apsolutno fantastičan. Da smo ga doveli, mislim da bi imao veličanstvenu karijeru. Ne kažem da ona i ovako nije bila dobra, ali s nama bi bila još bolja“, iskren je bio Ferguson u „UTD Podcastu“, a prenosi Goal.com.

Istakao je da bi Gaza imao i pravog mentora u Mančesteru.

„Imali smo u ekipi druge Džordije (ljude sa severoistoka Engleske) poput Brajan Robsona i Stiva Brusa, te Bobija Čarltona… Ser Bobi bi mu bio fantastičan mentor jer je bio fantastičan čovek. Čak i Gerija Palistera, koji je iz Midlzbroa, pa se ne računa kao Džordi, ali razumeo je tu kulturu“, smatra legendarni strateg.

Gaskojn
Foto: Reuters / Action Images

Gaskojn je izabrao Totenhem umesto Junajteda, a Ferguson se sa njegovom odlukom nikada nije pomirio.

„Obećao je da će potpisati za nas i ja sam otišao na godišnji. A onda sam dobio poziv i doznao da je potpisao za Totenhem. Potpisao je za njih jer su njegovoj majci kupili kuću za 80.000 funti. Nisam mogao da verujem. Bio je fantastičan igrač“, ispričao je Ferguson.

Odlučio je i da otkrije i pravu istinu o Vesliju Snajderu, koji se tokom 2011. godine povezivao sa transferom u Junajted.

„Njegovo se ime često spominjalo, ali nikad nismo bili zainteresovani za njega. Ne znam odakle uopšte to ljudima. Svake nedelje su u medijima izbacivali nova imena“, rekao je Ferguson.

BONUS VIDEO Najbolji potezi sa meča Mančester junajted – Njukasl

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar