FOTO: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
FOTO: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Španski fudbaler Feran Tores je protiv tzv. republike Kosovo postigao deseti gol u dresu reprezentacije, kojim je postao najmlađi fudbaler koji je stigao do te brojke.

Za ovaj poduhvat bilo mu je potrebno dvadeset utakmica. Primera radi isto toliko je bilo potrebno i legendarnom Davidu Vilji da stigne do iste brojke postignutih golova.

PROČITAJTE JOŠ:

Naravno, Vilja je kasnije nastavio da predvodi napad „crvene furije“, pa je reprezentativnu karijeru završio sa 59 pogodaka za nacionalni tim.

Doskorašnji rekorder kao najmlađi strelac koji je stigao do deset golova za Španiju bio je Raul Gonzales, koji je to učinio sa 21 godinom i 277 dana. Tores je to uradio sa 21 godinom i 192 dana.

Pored pomenutog, Tores je postao i prvi Španac sa šest ili više reprezentativnih golova u kalendarskoj godini još od Davida Silve i 2017. godine.

Mančester siti, klub za koji Tores trenutno nastupa, ima sličan sistem igre kao i Španija – često igraju bez prave „devetke“ u timu.

Kako je trener Sitija Pep Gvardiola ostao samo na Gabrijelu Žezusu, kao napadaču, šansu na toj poziciji dobio je Tores. Bolje rečeno, sudeći po dosadašnjim mečevima u Premijer ligi, Žezus se bolje snalazi na krilu, a Feran u samom špicu.

To je demonstrirao i protiv Arsenala kada je za ukazano poverenje uzvratio sa dva postignuta gola.

Reprezentacija Španije ima mlade igrače na kojima žele da zasnivaju igru narednih godina. To se pre svega odnosi na Toresa, Danija Olma, kao i fudbalera Barselone Pedrija, koji su svojim partijama u poslednje vreme potpuno opravdali uloge mladih nada i budućih nosilaca igre.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar