Buran dan po kapitena Srbije.

Fudbaleri Fejenorda uspeli su da izbegnu poraz protiv PSV-a (2:2) na svom terenu u Roterdamu i na taj način pomognu Ajaksu na putu ka šampionskoj tituli u Holandiji.

PROČITAJTE JOŠ...

PSV je odlično ušao u meč, pa je u 15. minutu Kodi Gakpo sjajno realizovao izlazak „jedan na jedan“ ispred golmana Fejenorda, da bi u 29. svojim drugim golom Gakpo doveo „filipsovce“ nadomak veoma bitne pobede sjajnim udarcem sa oko desetak metara.

Čuvali su vođstvo sve do same završnice, ali je u 86. minutu Sirijel Desers jedan centaršut glavom poslao u mrežu za 2:1, da bi upravo Desers sa bele tačke pogodio za 2:2 u sudijskoj nadoknadi.

Ovim remijem PSV je propustio da iskoristi lošu partiju Ajaksa i tek bod protiv AZ Alkmara, pa dva kola pre kraja „kopljanici“ iz Amsterdama imaju tri boda viška u odnosu na ekipu iz Ajndhovena, a kako je drugi parametar za određivanje plasmana u Erediviziji gol-razlika, u kojoj Ajaks ima +74, dok je PSV na +42, „Kopljanici“ će imati priliku da titulu osvoje kolo pre kraja na svom terenu protiv Herenvena.

BONUS VIDEO Golčina Dušana Tadića za približavanje Ajaksa tituli

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar