Foto: Starsport/Srdjan Stevanovic

Zimski prelazni rok u najvećim fudbalskim ligama došao je do samog kraja, uz Nova.rs možete da pratite poslednje momente i sve u vezi sa transferima.

Poslednji rok u Premijer ligi za zimske transfere je istekao, a u La Ligi i Seriji A poslovi se završavaju zaključno sa prvim danom februara iako su krenuli dva dana kasnije.

Pandemija koronavirusa i dalje utiče na transfere zbog različitih mera u različitim zemljama, zatim i zbog finansijskog momenta.

Kako je sve proteklo u nedelju, možete pogledati ovde.

VAN LA PARA U CVAJTI

Radživ van la Para ima novi klub! Nakon što je poslednjeg dana prelaznog roka dobio otkaz u Logronjesu, usledio je prelazak u Nemačku, gde će igrati za poslednjeplasiranu ekipu Cvajte, Vircburger iz Vircburga.

Ova ekipa nakon 19 kola ima samo tri pobede, uz tri remija, i sa 12 bodova nalazi se na samom začelju tabele. Do sada su postigli 21 gol, a Van la Para bi trebalo da im pomogne da se bar uključe u borbu za opstanak.

DŽO VILOK STIŽE U NJUKASL

Nakon Mustafija, Arsenal je ostao bez još jednog fudbalera, pošto je Džo Vilok otišao put Njukasla, gde će igrati na pozajmici do kraja sezone.

„Ovo je klub ogromne istorije koji sam gledao dok sam rastao, i daću sve od sebe za ovaj tim. Ne mogu da dočekam da vidim sve iz kluba i budem deo Njukasla“, rekao je on po potvrdi informacije da je novi igrač „svraka“.

MEJTLAND NAJLS U VBA

Vest Bromvič Albion obezbedio je pojačanje u vidu Ejnslija Mejtland Najlsa, dosadašnjeg fudbalera Arsenala. On će za VBA igrati kao pozajmljen igrač do kraja sezone.

ZAŠTO DVA ŠTOPERA NA ENFILDU?

Liverpul je poslednjeg dana prelaznog roka doveo čak dvojicu štopera, a ubrzo je stiglo i pojašnjenje zašto su crveni dres tima sa Enfilda zadužili Ben Dejvis iz Prestona i Ozan Kabak iz Šalkea. Naime, na zvaničnom Tviter nalogu Liverpula potvrđeno je da je Žoel Matip završio sezonu.

ZVANIČNO: MUSTAFI POTPISAO ZA ŠALKE

Ono o čemu je bilo reči danas dobilo je potvrdu – Škodran Mustafi u nastavku sezone nosiće dres Šalkea. On je sa timom iz Gelzerkirhena potpisao ugovor do kraja sezone, a navodno bi za narednih šest meseci trebalo da zaradi oko dva miliona evra.

MORGAN VITAKER U SVONSIJU

Sjajno krilo Derbija Morgan Vitaker u nastavku sezone igraće za tim iz Velsa, pošto je potpisao ugovor na četiri i po godine u transferu vrednom 750.000 funti.

DŽOŠUA KING ODABRAO EVERTON

Fudbaler Bornmuta Džošua King bio je nadomak Sautemptona, kada je stigla ponuda Evertona, „trešnjice“ su odlučile da prihvate obe, a King odabrao da krene put Liverpula.

RUGANI U KALJARIJU

Nastavljaju se odlasci u iz Juventusa. Nakon Samija Kedire, klub je napustio i Danijele Rugani. Ovaj 26-godišnji štoper provešće drugi deo sezone u Kaljariju, nakon što je na jesen igrao za Ren, ali je francuska ekipa odlučila da sa njim ne produži saradnju.

DRUGI ŠTOPER U LIVERPULU

Nakon fudbalera Prestona Bena Dejvisa, na Enfild stiže i fudbaler Šalkea Ozan Kabak. On će u „redsima“ provesti narednih šest meseci kao pozajmljen igrač, dok će Liverpul na račun nemačkog kluba uplatiti milion funti, uz opciju kupovine na leto od 18 miliona funti.

Istovremeno, Takuma Minamino, ofanzivni vezni fudbaler iz Japana, trebalo bi da napusti Enfild i zaduži opremu Sautemptona u sklopu šestomesečne pozajmice.

ZVANIČNO: DEJVIS U LIVERPULU

Dosadašnji fudbaler Prestoan Ben Dejvis potpisao je višegodišnji ugovor sa Liverpulom.

„Oduševljen sam što sam došao. Ovo je ogromna prilika. Kada se prvi put pojavila šansa bio sam iznenadjen, ali onda sam shvatio da je ovo neverovatna prilika. Bio bih glup da to ne iskoristim u potpunosti i naučim od igrača u klubu. Nikada nisam bio na Enfildu, na brzinu sam obišao teren, liči na tepih, što se i očekivalo“, naveo je Dejvis za klupski sajt.

I KEDIRA STIGAO U BERLIN!

Nemanji Radonjiću će u Herti društvo praviti Sami Kedira koji je stigao iz Juventusa! Nemački fudbaler već neko vreme nije u staroj formi, pa će u Herti pokušati da je pronađe.

Tridesettrogodišnji centralni vezista je stigao kao slobodan igrač.

RADONJIĆ ZVANIČNO U HERTI

Nemanja Radonjić, nekadašnji igrač Crvene zvezde, a sada Olimpik Marseja predstavljen je u Herti i zvanično u utorak popodne. On je došao na pozajmicu, čime je potvrđeno pisanje nemačkog „Kikera“.

Arne Fridrih, sportski direktor nemačkog kluba je opisao da je Radonjić dobrodošao kao krilo koje ima kvalitetnu igru sa obe noge i koji je svoj kvalitet pokazivao i u klubu i u reprezentaciji.

KOVALENKO U ATALANTI

Dosadašnji fudbaler Šahtjora iz Donjecka Viktor Kovalenko od danas je i zvanično novi igrač Atalante, u koju je stigao za 700.000 evra.

Ovaj 24-godišnji ukrajinski fudbaler je ove sezone za Šahtjor odigrao osam ligaških utakmica i postigao četiri gola, a odigrao je i tri meča u Ligi šampiona.

AMERIKANAC PRODUŽIO UGOVOR SA ŠALKEOM

Američki fudbaler Metju Hopi produžio je ugovor sa Šalkeom do 2023. godine.

Ovaj 19-godišnji fudbaler je postigao pet golova na devet utakmica u Bundesligi.
On je u nedavnoj pobedi protiv Hofenhajma 4:0 postigao tri gola, a Šalke je tom utakmicom okončao rekordnu seriju od 30 ligaških utakmica bez trijumfa.

NINKOVIĆ NA METI BREŠE

Nema još mnogo vremena, ali… Breša koristi poslednje sate prelaznog roka kako bi pokušala da dovede Nikolu Ninkovića iz Askolija, piše Đanluka di Marcio.

Nikola Ninković Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
Nikola Ninković Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

VAN LA PARA DOBIO OTKAZ

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Radživ Van la Para nije uspeo da oživi svoju karijeru u Španiji, jer je dobio otkaz i u Logronjesu. Opširnije vas čeka – OVDE.

GATUZO NAPUŠTA NAPOLI U JUNU?

Tako bar pišu pojedini italijanski mediji i među njima je Skaj Sport. Gatuzo je rešen da ode, a nedavno je otvoreno izrazio nezadovoljstvo i ušao u razmiricu sa predsednikom Aureliom De Laurentisom.

GAĆINOVIĆU POJAČANJE IZ BAJERNA

Defanzivac Bajerna Kris Ričards stigao je u Hofenhajm na pozajmicu do kraja sezone, pa je ekipa Mijata Gaćinovića dobila značajno pojačanje iz Minhena.

MUSTAFI BI MOGAO U ŠALKE

Šalke radi na dovođenju Škodrana Mustafija iz Arsenala, samo što čeka da štoper prvo da raskine ugovor sa londonskim timom, pa da potpiše za bundesligaša na šest meseci.

JANKOVIĆU PROPAO TRANSFER

Marko Janković, nekadašnji ofanzivac Partizana, nije potpisao ugovor sa Legijom jer nije prošao lekarske preglede.

Više detalja možete pogledati ovde.

Pavlović ga odveo u Italiju – Marko Janković; Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

HRVATU PROPAO ODLAZAK U LIVERPUL

Duje Ćaleta Car ostaće u Olimpiku iz Marselja ove zime, iako je trebalo da potpiše ugovor sa Liverpulom u finišu prelaznog roka.

Francuski mediji javljaju da je on već bio na aerodromu za Englesku, ali je usledio poziv Olimpika da ne ulazi u avion.

Naime, u Marselju nemaju još adekvatnu zamenu, Liverpul se u međuvremenu okrenuo jeftinijoj varijanti i na Enfild stiže Ben Dejvis iz Preston Nort Enda.

FJORENTINA NE PUŠTA VLAHOVIĆA

Predsednik Fjorentine Roko Komiso ne vidi opciju da pusti Dušana Vlahovića, koji je ozbiljno napredovao u Seriji A.

„Pre nekih mesec i po dana svi su mi govorili da je najbolje da ga pošaljemo u Seriju B. Potom je stigao Prandeli, Vlahović je proigrao i sada svi žele da ga dovedu. Ali, nikome ga ne dam“, jasan je Komiso.

ERIKSEN NE MENJA KLUB

Fabricio Romano, poznati insajder, tvrdi da Kristijan Eriksen neće nigde, a najviše ga je želeo Totenhem.

Lester je bio u igri, ali moraće ipak Englezi da sačekaju do leta.

PARMA DOBILA NOVOG IGRAČA

Matija Bani je stigao na pozajmicu iz Đenoe, postoji opcija otkupa.

RADONJIĆ SE SELI U NEMAČKU

Nemanja Radonjić, srpski reprezentativac i krilni napadač Olimpika iz Marselja, braniće boje Herte u nastavku sezone.

Relativno neočekivana transfer vest stiže iz Francuske, odnosno iz Nemačke, jer je prenosi dobro obavešteni “Kiker“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar