Foto: Starsport

Nebojša Milošević, pomoćnik Dejana Stankovića, drugu evropsku utakmicu zaredom je menjao šefa stručnog štaba Crvene zvezde, a nakon pobede nad Gentom (2:1) nije skrivao zadovoljstvo zbog šest osvojenih bodova na domaćem terenu.

„Teška pobeda. Očekivali smo da će biti zahtevna utakmica, a Gent je dobra ekipa. Individualno su moćni, brzi, dobri u tranziciji i osvajanju prostora. To smo i očekivali i za to smo se pripremali. Nedostajao nam je Stanković kao šef stručnog štaba da zadržimo stabilnost, iskontrolišemo visok ritam i tempo utakmice. Prenosim i njegove čestitke igračima koji su pokazali da sa ponosom nose dres Crvene zvezde. Kroz lavovsku i rovovsku borbu smo stigli do tri boda. Sa zadovoljstvom možemo da imamo predah do sutrašnjeg treninga. Hvala i navijačima, koji iako danas nisu bili fizički prisutni, kroz koreografiju na severu i opštu podršku tokom prethodnih dana su pokazali da su uvek uz nas. Kad svi dišemo istim plućima, onda ostvarujemo naše ciljeve. Lepo je biti deo crveno-bele porodice, jer početkom novembra imamo šest bodova u Ligi Evrope, prvi smo u prvenstvu i sve je u našim rukama“, počeo je Milošević.

PROČITAJTE JOŠ

Detaljnije je asistent Dejana Stankovića izanalizirao ekipu Genta i utakmicu koja je u potpunosti pripala šampionu Srbije.

„Ne znam koliko se to vidi preko TV ekrana, ali oni sjajno napadaju prostor. Lažnim kretanjem uslovljavaju to da drugi igrač napada dubinu. Dobro vrše rotacije i svaka situacija na terenu iziskuje našu veliku koncentraciju, a dimenzije terena su im odgovarale. U nekim trenucima smo svi složno morali da se branimo, a zaslužili smo i delić sreće, što je prirodno za ovakvo takmičenje. Mogli smo da rešimo pitanje pobednika pri vođstvu od 2:1, ali još jednom, falio je Dejan Stanković da ulije sigurnost igračima. Ne treba zaboraviti da je Gent ekipa iz prvog šešira, da su prošle godine bili veoma zapaženi u takmičenju. Totalno drugačija utakmica u odnosu na duel sa Slovan Liberecom. Ako neko misli da možemo evropske utakmice da igramo bez takmičarskog stresa, onda nije realan. Ti momenti tokom meča odlučuju krajnji ishod i omogućavaju nam da napredujemo kao ekipa. Sjajno smo spremili meč, i večeras bili bolji od moćnog protivnika kakav je Gent. Posle tri meča imamo šest bodova i čvrsto koračamo ka našem cilju, a to je prezmiljavanje u Evropi“.

Za kraj, Milošević je bio pun pohvala i na račun igrača.

„Ivanić je odigrao sjajan meč. Ne treba zaboraviti da je on u prethodnom periodu preležao koronu i odsustvovao od treninga. Posle toga se brzo vratio. Utakmica je imala visok ritam, iziskivala je napor. Odradio je fenomenalan posao, ali smo hteli da uvedemo igrače sa klupe koji bi neutralisali ono što je trebalo. Katai i Borjan su fudbaleri koji individualni kvalitet stavljaju u službu tima, ali kada se lome utakmice pokažu sve što znaju, na naše veliko zadovoljstvo. Današnji meč doneo nam je još veću homogenost i kompaktnost. U momentima kada smo trebali da se branimo, svi sa klupe i igrači koji su bili na tribinama su živeli utakmicu. Sa kolegama Milijašem i Milojevićem sam pokušao što više da doprinesem tome da zajedno ispoštujemo zahteve šefa stručnog štaba. Uspeli smo u tome i svi zvezdaši treba da budu ponosni. Što se Kange tiče i on je imao koronu, a nedostaju mu i treninzi, a već protiv Radnika je zaigrao. Za očekivati je i da on napreduje i doprinese uspehu tima. Ne bih se složio da smo imali problem po levoj strani naše odbrambene linije. Gent je kvalitetan tim, ali smo odigrali u skladu sa našim kvalitetima. Gobeljić je fantastičnom borbenošću i odličnim motoričkim sposobnostima neutralisao bočne fudbalere“, zaključio je Milošević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar