Foto: Starsport

Crvena zvezda je savladala Gent (2:1) u 3. kolu grupne faze Lige Evrope i napravila novi korak ka evropskom proleću.

Sve što su sagradili Kanga i Katai na individualni kvalitet tokom 90 minuta, moglo je da padne u vodu tokom sudijske nadoknade, međutim, po ko zna koji put, nestvarnom intervencijom, kapiten Milan Borjan izrastao je u heroja crveno-belih i poslao Belgijance iz Beograda praznih šaka.

Zvezda ima šest bodova i druga je na tabeli posle trećeg kola, tri koraka iza lidera Hofenhajma, Slovan ima tri boda, dok je Gent poslednji na nuli.

PROČITAJTE JOŠ

Milan Borjan – 8

Zvezdin anđeo čuvar u Evropi! Jednom intervencijom izrastao je u junaka utakmice i podsetio na briljantne partije na internacionalnoj pozornici koje je pružao tokom prethodne tri sezone. Odbranom već viđenog gola gostiju u sudijskoj nadoknadi iskupio se za određene greške i lopte kojima je u nekoliko situacija bacao „vruć krompir“ saigračima. Vadio je „fleke“ pre svih Gobeljića i Milunovića, ali su Sanogo i Degenek uspeli da ga prevare i spreče da prvi put ove sezone ostane nesavladan u grupnoj fazi Lige Evrope.

Milan Gajić – 7

Pokazao je da dobre igre u njegovom slučaju postaju konstanta. Obavio je sve zadatke u defanzivi i tako potpuno neutralisao rivala. Kad god je imao priliku priključivao se ofanzivi. Pokazao je da Zvezda posle svih muka u potrazi za bekom konačno ima odlično rešenje za poziciju uz aut liniju.

Miloš Degenek – 6,5

Pamte se i znatno bolje igre pouzdanog štopera u crveno-belom dresu. Ipak, malo šta mu se može zameriti. Nesretnim spletom okolnosti kumovao je golu gostiju, ali je to na kraju bila jedina greška koju je napravio.

Nemanja Milunović – 6

Odigrao je daleko ispod proseka. Sa dve greške u minutu već na startu je pokazao da ovo nije njegovo veče. Nekoliko puta je grešio pri dodavanju najbližem saigraču i tako stavljao Borjana na muke. Da je rival bio po kvalitetu na nivou prošlosezonskih u grupi Lige šampiona, samo na račun njegovih loših poteza upisao bi bar tri gola. Ipak, ekipa je na kraju trijumfovala…

Foto: Starsport

Marko Gobeljić – 6

Ostavio promaju na levom boku. Neretko je kasnio da zatvori bok i prodore rivala po desnom krilu, srećom njegove greške prošle su nekažnjeno. U 65. minutu je imao priliku da se za sve kikseve iskupi golom, ali je, kako to biva kad krenu da se nižu greške, uspeo da sa dva metra umesto nebranjene mreže pogodi stativu.

Gelor Kanga (do 83. minuta) – 7,5

Po ko zna koji put je pokazao da je igrač sposoban da jednim potezom napravi prevagu. Ignorisao je defanzivne zadatke, ali je već u 12. minutu, isprativši napad i sjajno poslavši povratnu loptu u mrežu Genta završio svoj posao. U trenucima kad je ustupao mesto Pankovu zasluženo je ispraćen aplauzima nekoliko desetina prisutnih na stadionu „Rajko Mitić“.

Seku Sanogo – 6

Jedino što je kod Sanoga sigurno i konstantno kad je Evropa u pitanju je da će utakmicu završiti sa žutim kartonom. Trudio se da kvari igru rivala na sredini terena, ali je nekoliko puta uhvaćen u „raskoraku“. Sa Degenekom prevario Borjana za 1:1.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Aleksandar Katai (do 90. minuta) – 7,5

Potpisao je još jednu pobedu Zvezde u Evropi. Ljutio se na sebe i loptu posle pogođene prečke u prvom poluvremenu, a onda pokazao da je sa njom na „ti“ i kao rukom je poslao u mrežu gostiju u 59. minutu. Lucidnim potezima ukrasio je još jedno fudbalsko veče mamivši aplauze malobrojnih svedoka čak i kad je pravio potez više ili kad je lošim lob udarcem pokušao da završi kontru.

Mirko Ivanić (do 64. minuta) – 7

Šta god da je Stankovićev pomoćnik Nebojša Milošević rekao Ivaniću posle desetak minuta igre, kad je „četvorka“ Zvezde iskoristila prekid da priđe klupi, urodilo je plodom. Buđenje je nagovestio u 24. minutu duplim pasom i odličnim pokušajem sa ivice šesnaesterca, a do izlaska iz igre sa nekoliko sjajnih dodavanja pokazao je fudbalsku inteligenciju.

El Fardu Ben (do 90. minuta) – 6,5

Daleko od izdanja prikazanog pre nedelju dana protiv Slovana. Imao je nekoliko pokušaja koji su poslužili samo da se golman Genta zagreje i podigne samopouzdanje posle Kanginog gola. Pokazao je želju i borbenost koja kod njega nikad nije upitna i neretko se vraćao da kao drugi bek pomogne Gajiću u defanzivi.

Dijego Falčineli – 6,5

Uspeli su gostujući defanzivci da ga drže daleko od gola. Vraćao se da pomogne saigračima u kreiranju akcija, ali u šesnaestercu Belgijanaca nije postojao. U dobroj meri je bio žrtva taktike i činjenice da se Zvezda oslanjala na igru krila i individualni kvalitet Kataija i Kange, ali je morao više da oznoji štoperski par Genta.

Foto: Starsport

IZMENE

Njegoš Petrović (od 64. minuta) – 6,5

Odradio je posao nakon što je zauzeo Ivanićevo mesto. U ofanzivi je pružio znatno manje od igrača kojeg je zamenio, ali ne treba mu to zameriti s obzirom na činjenicu da je ušao u momentima kad je šampion Srbije već počeo sa čuvanjem rezultata.

Radovan Pankov (od 83. minuta) – neocenjen

Prekratko bio u igri da bi ostavio konkretan utisak

Veljko Nikolić (od 90. minuta) – neocenjen

Prekratko bio u igri da bi ostavio konkretan utisak

Srđan Spiridonović (od 90. minuta) – neocenjen

Prekratko bio u igri da bi ostavio konkretan utisak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare