Serija A
Foto: EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Italijanska vlada odobrila je korišćenje do 25 posto kapaciteta stadiona "Olimpiko" za utakmice ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u fudbalu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ova vladina odluka predstavlja sjajnu vest koju ćemo odmah proslediti Evropskoj fudbalskoj uniji“, rekao je predsednik Fudbalskog saveza Italije, Gabrijele Gravina.

Rim je, poput Minhena, Bilbaa i Dablina, imao rok da do 19. aprila dostavi u UEFA dodatne informacije o svojim planovima za povratak navijača.

Predstavnik Tehničko-naučnog komiteta (CTS) Franko Lokateli  je izjavio da je taj rok prekratak, ali je italijanska vlada ipak donela odluku.

„Poruka koju šaljemo je poruka velikog poverenja i sjajne vizije. Italija se pokazala hrabrom, Italija koja se bori protiv pandemije i istovremeno radi na bezbednom povratku navijača, u skladu sa jasnim i definisanim programom“, rekao je Gravina.

Rim će biti domaćin uvodne utakmice turnira izmedju Italije i Turske.

Na „Olimpiku“ će se, takođe, igrati i utakmice Italije protiv Švajcarske i Velsa u okviru Grupe A, kao i jedna utakmica četvrtfinala.

UEFA je dobila potvrdu iz osam gradova da će na stadionima biti navijača. Pre Rima, povratak navijača potvrdili su Amsterdam, Baku, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glazgov, London i Sankt Peterburg.

Prvenstvo će početi 11. juna, a završiće se 11. jula.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar