Lids
Foto: EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS

Engleska fudbalska liga (EFL) procenila je da će za završetak ove sezone biti potrebno 56 dana i da će se utakmice najverovatnije igrati bez publike.

EFL, koja je zadužena za drugu englesku ligu – Čempionšip, Ligu 1 i Ligu 2, poslala je pismo u 71 klub sa obveštenjima o pandemiji koronavirusa.

Fudbal u Engleskoj je prekinut do daljeg, a EFL je navela da se takmičenje neće nastaviti najmanje do 16. maja, ali i da su moguće promene u zavisnosti od smernica nadležnih.

PROČITAJTE JOŠ

„Kad god da se donese odluka da je bezbedno nastaviti, mi procenjujemo da će biti potrebno približno 56 dana da se odigraju preostale utakmice, uključujući i plej-of. Želimo da obezbedimo klubovima odgovarajući rok kako bi se pripremili s obzirom na razmere i uticaj prekida takmičenja“, navodi se u saopštenju EFL, preneo je Skaj.

Čelnici EFL su naveli da žele da završe sezonu, sa punim rasporedom, a da je „radna pretpostavka“ da će se utakmice igrati bez publike.

„U situaciji smo da će se sezona produžiti, ali se i dalje nadamo da će se završiti tokom leta. Radimo na tome da se plej-of u sve tri lige odigra prema ustaljenom rasporedu i broju utakmica, iako nije doneta odluka o mestu odigravanja, pošto će to zavisiti od okolnosti u datom trenutku“, piše u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram