Foto: David Damnjanovic/STARSPORT

Napadač Crvene zvezde Šerif Endiaje i njegov klupski kolega iz zadnje linije Milan Rodić raduju se što je njihov klub i matematički obezbedio titulu prvaka države četiri kola pre kraja.

Zvezda je u četvrtak na svom terenu pobedila TSC sa 2:1, dok je Partizan u poslednjim sekundama susreta poražen od Vojvodine sa 3:2 na svom terenu u Humskoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog toga je Zvezda otišla na nedostižnih 14 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca i došla do sedmog uzastopnog naslova prvaka, 35. u svojoj istoriji.

„Veoma sam srećan zbog osvajanja titule. Još uvek nismo završili sezonu, ali smo matematički obezbedili titulu. Neverovatan je osećaj. Zaista smo svi euforični. Drago mi je i zbog gola, ali mislim da Rodić i ja treba da ga podelimo. Ipak, i dalje mi je onaj protiv večitog rivala kada sam ‘bocnuo’ loptu najdraži“, počeo je Endiaje za klupski sajt, pa dodao da je čuo kako u Beogradu izgledaju ovakve proslave.

„Veoma sam uzbuđen zbog proslave titule. Čuo sam od saigrača da to uvek bude neverovatno dobro. Biće sjajna atmosfera, svi znamo kako to prave Zvezdini navijači. Zaista ne mogu da dočekam proslavu, ali do tad moramo do pobedimo sve utakmice“.

Rodić veruje da mu je ovo najveće dostignuće u karijeri, imajući u vidu kakve su legende nosile dres kluba iz Ljutice Bogdana.

„Drago mi je što sam postao igrač sa najviše osvojenih titula, i to u klubu za koji ceo život navijam i za koji sam maštao da zaigram. Naravno, timski uspeh je uvek ispred pojedinačnog, tako da me najviše raduje činjenica da smo osvojili sedmu titulu u nizu. Verujem da ćemo uspeti da osvojimo i Kup Srbije, jer nam je cilj i četvrta dupla kruna u nizu. Očekuje nas i proslava titule, nestrpljiv sam. Mislim da ću u ovoj proslavi titule uživati više nego u bilo kojoj ranije“ rekao je Rodić.

Zvezdu do kraja sezone čeka i završnica Kupa, gde se u finalu sastaje sa ekipom Vojvodine. Taj meč se igra 21. maja i crveno-beli iz Beograda mogu da osvoje četvrtu uzastopnu duplu krunu.

BONUS VIDEO: Navijači Slobode posle pobede u Gornjem Milanovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar