Foto: EPA/THOMAS EISENHUTH EDITORIAL USE ONLY

Enco Perez, argentinski fudbaler poznat po svojoj karijeri u klubovima poput Benfike, Valensije i River Platea, imao je teško detinjstvo koje ga je oblikovalo kao osobu i igrača.

Odrastao je u siromaštvu, gde je njegova porodica jedva sastavljala kraj s krajem. Njegov otac je čak prodao burmu kako bi kupio hranu za decu, a često su posezali za ostacima iz pekare kad nije bilo šta da se jede.

„Imao sam komplikovano detinjstvo. Živeo sam u garaži. Kada smo hteli da se okupamo, tražili smo od komšija da nas puste unutra. Videla sam oca kako prodaje burme da kupi hranu, gledala sam kako ne jede, moji rođendani. bili bez slavlja „Da ne prodamo ništa na pijaci dva-tri dana, onda bismo otišli ​​u pekaru i kupili ostatke da bismo imali šta da stavimo na sto i jedemo“, tužne su reči ovaj vezista.

Enco je započeo svoju fudbalsku karijeru u Godoj Kruzu, a već sa 19 godina prešao je u Estudijantes. Tamo je započeo put ka većim klubovima, što ga je na kraju odvelo u Evropu, gde je igrao za Benfiku i kasnije Valensiju. Igrao je na Svetskom prvenstvu 2014. godine, gde je zapaženo zamenio povređenog Anđela Di Mariju u polufinalu i finalu protiv Nemačke.

Foto: EPA/MARIUS BECKER EDITORIAL USE ONLY

Iako je transfer u Valensiju vredan 25 miliona evra rešio njegove finansijske probleme, Enco je 2017. godine odlučio da se vrati u Argentinu, potpisavši za River Plate, gde je pod vođstvom trenera Marsela Galjarda postigao mnoge uspehe i osvojio brojne trofeje.

Danas, sa 38 godina, Perez igra za Estudijantes, klub s kojim mu ugovor ističe za nekoliko meseci, i očekuje se da će završiti karijeru bez produžetka saradnje.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar