Dragan Stojkovic Piksi
Dragan Stojković Piksi Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Selektor fudbalera Srbije, Dragan Stojković Piksi, bio je otvoren u intervjuu za Nova.rs, u kom je potvrdio da bi povratak Milorada Mažića bio veliko osveženje.

Željan je Piksi promena u srpskom fudbalu, neke je već napravio u reprezentativnom taboru.

Ipak, ono što sve tišti, jeste baza iz koje sve počinje, a to je domaći fudbal, Prva liga i Superliga Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Tu je otvoreno rekao da nema mnogo toga da vidi, pa čak ni u taborima večitih rivala, čiji je poslednji derbi ispratio tek preko saradnika, koje je poslao u Ljutice Bogdana.

Mečevi domaćeg fudbala smučili su mu se i zbog suđenja, pa je upravo zato i u našem intervjuu spomenut Milorad Mažić, koji je posle unosne kineske avanture otišao na Kipar.

Da li je ponuda Kiprana bila toliko primamljiva, ili se niko u FSS-u nije dovoljno potrudio da ga vrati, možda nećemo uskoro saznati.

Ipak, Piksi je poslao indirektnu poruku Marku Panteliću i njegovim saradnicima, što je prva od njegove tri upečatljive izjave.

„Mislim da je on apsolutno dobrodošao u svakom smislu, i ja bih prvi podigao ruku ako bi me neko pitao za tako nešto. Uvek je dobro imati kvalitetne ljudi, daleko je bolji izbor nego imati one što ne znaju, i što mešetare. Sa takvima ne treba da se družiš, niti da radiš. A on je na jedan zaista dominantan način odrađivao svoj deo posla, predstavljao zemlju, kako sebe, tako i onu trojku sudija koja je išla sa njim. Ali trenutno, mislim da je na Kipru, što govori da mu tamo prija. Finansijski, ali prija i zemlja, topla, dosta Sunca, nema previše pritiska. Ali, ako mene pitate, vrlo bih ga rado video u organima Fudbalskog saveza Srbije. Ovo mišljenje mislim da i ostali ljudi dele sa mnom, i javnost, naravno, i mediji, što je jako bitno“, rekao je Piksi i poslao jasnu poruku rukovodstvu Saveza, koje ima težak zadatak da vrati poverenje fudbalske javnosti.

Bilo je reči i o Tomislavu Karadžiću, koji je bio nekoliko puta viđen u FSS-u i na utakmicama Orlova.

Kao i kada je došao, kada se spominjao Slaviša Kokeza, Stojković je ostao pri jasnom stavu da pozdravlja saradnju sa svima na čelu FSS-a, ali da ne bi voleo da dođe do bilo kakvog mešanja u njegov deo posla.

Kada je preuzeo tim, naveo je da ne razume Muslinovo izlaženje u javnost posle tri godine, povodom Kokezinog mešanja u tim.

„Nisam čitao, šta da kažem, ne bih čekao tri godine da kažem tako nešto, ili četiri, to govorim kako bih ja reagovao. Druga stvar, istog momenta, da mi se to desi, obavestio bih javnost istog momenta. Ovako bih seo, rekao bih ‘ljudi, ne bih da radim ovaj posao, toliko pritiska imam’, rekao bih ime i prezime, i tako dalje. Javnost bi bila upoznata, ja ne znam da li je bilo tih stvari, ali ako ih je bilo, u mom slučaju se neće desiti. Mislim, mogu da se dese, neka probaju. Da vidimo dokle ta granica ide. Eto, mislim da sam bio jasan“, rekao je tada Piksi, sada je ostao dosledan ovom stavu, iako je pitanje bilo usmereno na potencijalnu savetodavnu ulogu Karadžića u radu samog čela Saveza.

„Njegovo iskustvo je svakako dobrodošlo. Možete od njega čuti mnogo pametnih stvari, on je zaista decenijama u fudbalu. On je neko ko voli fudbal, prvo. Stekao je ogromno iskustvo kao rukovodilac, razume problematiku na ovim prostorima, nije lako ovde raditi javni posao, gde si izložen kritikama. Deluje jako pozitivno na ove ljude koji vode Savez. Na mene, nešto posebno, ne. Niti treba da se upušta u bilo kakve savete, jer ja nisam tip koji baš prihvata tuđa razmišljanja po pitanju tima, igre, taktike sistema i svega ostalog. Ali dobro ga je videti, kad dođe na Terazije, uvek je to lepo i interesantno druženje.“

Ujedno, nije mu se dopala izjava Vladimira Stojkovića, nekadašnjeg reprezentativca Srbije, koji ga je pozvao da isprati Lazara Markovića i Miloša Jojića.

Pikirao je tako pojedine saigrače, a Stojković je „bacio oko“ na trećeg, u pitanju je Svetozar Marković, kog je Partizan vratio u klub, u okviru pozajmice iz Olimpijakosa.

Rešio je Marković polufinale Kupa, dao je gol Vojvodini za 1:0, a onda i dobio pohvale od selektora. Ipak, osvrnuo se Stojković i na izjavu prezimenjaka.

„Rekao sam da on voli da se šali malo, ja to shvatam kao šalu, to ne treba da radi, naravno. Mislim da je dovoljno pametan da ne upućuje više takve pozive.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare